Vilka är påföljderna för förräderi?

Förräderi är en handling av illojalitet eller förlora deras förtroende till din egen regering. Exempel på förräderi omfatta mordet på en stat siffra, slåss mot din egen nation i ett krig, hjälpa fientliga stridande eller passerar viktig statlig information till fienden. Historiskt sett har förräderi varit hårda straff, eftersom ett förräderi kan förstöra en nation. I det moderna, är en övertygelse om förräderi tillsammans minst genom ett långt fängelsestraff och dryga böter, och kanske förtjänar dödsstraff under vissa omständigheter.

Traditionellt har straffat familjer förrädare tillsammans med förrädarna själva, att fungera som en avskräckande att begå förräderi eller deltar i förrädiskt akter med familjemedlemmar. Förutom att vara dödsdömd, alla förrädaren egendom skulle konfiskeras, och hans eller hennes familjemedlemmar kan tvingas förverkad egendom samt i straff. Förrädare kunde inte egendom till andra familjemedlemmar, och individer med anknytning till någon som hade begått förräderi hade stora sociala stigmat. Många familjemedlemmar flydde till andra länder med vad rikedom de kunde bärgning.

Ofta dödsstraff för förräderi var särskilt makaber, förrädare var sällan bara hängde. Någon som begått förräderi kunde förutse dras och fyrdelning eller tjärade och fjädrade och gibbeted som ett objekt lektion. Gibbeting hänvisar till offentlig visning av en brottsling, levande eller döda, oftast med en skylt beskriver hans eller hennes brott. Gibbets hängde längs vägar och vid ingångarna till städerna, så att resenärer skulle ständigt bli påmind om straff i beredskap för brott som förräderi, mord och rån. Många gibbets blev kvar tills kroppen var helt förfallen, och familjen till den kriminella tillåts inte att begrava den avlidne i vigd jord.

I modern tid, flesta nationer straffa förrädaren ensam, med ett dödsstraff för grova för förräderi i länder med dödsstraff. Lesser agerar förtjänar ett fängelsestraff, vanligtvis i minst fem år, och dryga böter: i USA, är bötesbeloppet $ 10,000 USD. I nationer utan dödsstraff, är förrädare vanligtvis bestraffas med livstids fängelse, dessa nationer omfattar Kanada, Irland, Nya Zeeland, England och Australien. På grund av justeringar i definitionen för förräderi, förräderi fällande domar i det första världskriget är ovanliga, men många utvecklingsländer använder anklagelser om förräderi att straffa oliktänkande, vilket tyder på en brist på yttrandefrihet i dessa länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.