Vilka är några Delade funktioner i gamla religionerna?

gamla religionerna har många gemensamma drag, så mycket att vissa forskare hävdar att de bara är variationer på en universell mänsklig intuitiv religion. De gemensamma dragen omfatta en stark betoning på magi, särskilt magi bygger på sympatiska drag (som påverkar liknande) och smittspridning (en gång i kontakt med, alltid i kontakt), begreppet tabu människor, platser och saker, överföring eller utvisning av onda; sambanden mellan politisk och andlig auktoritet, Förfädersdyrkan, polyteism, fokusering på ritualer är ansluten till källor i kosten, som växter och djur, fokusering på solen och säsongsbetonade cykler, och många andra. Dessa gemensamma drag av forntida religioner uppstått på många tiotusentals miles, mellan mänskliga grupper som inte har fått kontakt med varandra för drygt 50. 000 år. De gemensamma dragen i forntida religioner är något att göra med det är idag känd som "hedendom", men modern hedendom som erkänns bland efter andra världskriget samhällen är helt annorlunda än den hedendom tusen år sedan, eftersom det praktiserades nästan hela världen. Utövare av forntida religioner tror väl att alla kan delta i vardagliga magi genom att utföra vissa ritualer. En av de främsta ritualer är offer: regelbunden uppoffringar för att hålla gudarna /sprit nöjd. Ju mer storslagna, desto fler gudarna eller sprit mätta, och bättre jakt /skörd /Lycka till sacrificer kan förvänta sig. Snarare än att visa på de fördelar som kommer från en mellanhand gud eller ande, såg de gamle själva som direkt påverkar målet genom magi, exploatera lagar inbyggt i själva strukturen i universum.

Antika religioner är den ultimata i vidskepelse och tabu. Detta kan observeras i de traditioner och vanor för några av de mest isolerade människor i dag, såsom några stammar i Amazonas regnskog, Centralafrika, Sydostasien och Western Australia. I Centralafrika, finns det stammar som inte säga tusen ord, eftersom de låter vagt liknar namnet på en död förfader. I Amazonas regnskog, måste hustrur till kämparna engagera inepetitive sympatisk ritualer medan deras män är ute i krig, till exempel sitter på golvet och bugade upprepade gånger i riktning mot kriget part för timmar eller dagar. När vissa stammar i Sydostasien drabbas av smittsamma sjukdomar, sätta de runt ett totem till varje hus och sedan kastade det i floden, till synes driver ut onda med på det.

Det finns många gemensamma funktioner som forntida religioner ha-du behöver bara studera dem. Arten av dessa gemensamma drag visar intressanta tendenser delas av hela mänskligheten. Moderna religioner delar så många funktioner av forntida religioner, är det lätt att se hur det förra är en evolutionär ättling av dessa snarare än ett diskontinuerligt hopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.