Vilka är de största politiska partierna i Frankrike?

Frankrike är en representativ demokratisk republik som USA. Frankrike skiljer sig något i den politiska organisationen, dock med den mest grundläggande skillnaden är att den politiska makten i Frankrike delas mellan presidenten och premiärministern, som leder det politiska parti som har majoritet i parlamentet. Också till skillnad från USA, Frankrike har mer än två dominerande politiska partier.

Medan de politiska partierna i Frankrike kan delas in i höger och vänster lutande partier, det politiska partiet spektrumet är mycket mer representerade i stor utsträckning än i USA. Den franska regeringen, möjligen, kan ta synpunkter och önskemål av ett brett spektrum av medborgare i beaktande. Frankrike har också ett antal politiska partier med åsikter som stödjer kommunismen och arbetstagarens rättigheter. Målen för dessa partier är representerade i parlamentet, säkerställa bättre skydd för arbetarklassen.

Historiskt Samling för republiken var troligen den mäktigaste politiska parti i Frankrike. Det tog vanligen cirka en femtedel av varje val, och över tid, flera mindre partier anpassas Samling för Republiken mer politiskt inflytande. Samling för Republiken grundades 1976 av Jacques Chirac. Under 2002, det politiska partiet samman med flera andra större politiska partierna att bilda en union för en folkrörelse.

Union pour un Mouvement Populaire är ett politiskt parti inrättats för att stärka presidentens bud Jacques Chirac. Sammanslagningen inkluderade Unionen för fransk demokrati och demokratiska liberaler. Officiellt var tänkt sammanslagningen att befästa den politiska makten och främja samarbete mellan tre ofta slåss politiska partier. Inofficiellt skapade unionen pour un Mouvement Populaire ett politiskt parti som skulle garantera seger för Chirac och dominerar parlamentet. Unionen pour un Mouvement Populaire är en moderat politiskt parti med många progressiva politiska reformer för sin kredit. En annan kraftfull politiskt parti i Frankrike är det socialdemokratiska partiet. I Europa, socialister är differentierade från kommunisterna, med många nationer som har ett väsentligt socialistisk majoritet. Den socialdemokratiska parti stöder arbetstagarens rättigheter, tillgång till hälsovård och utbildning för alla medborgare, liksom statligt stöd för medborgare i nöd. Socialistiska partiet samarbetar med andra vänster om mitten politiska partier, inklusive de gröna och vänstern radikala att främja sina syften.

Nationella fronten är ett politiskt parti som även har verksamhet i Frankrike, främst regionalt. National Front är en rätt till centrum, nationalistiska politiska parti som har anklagats av belackare för att vara rasistiska, antisemitiska, och högerextrema. Partiet främjar traditionella franska värderingar, högre tullar på import, mer separation från Europa och återinförande av dödsstraff. National Front är emot invandring och liberala rörelser. Även National Party sällan vinster platser på nationell nivå, inte utöva den makten i vissa regioner i Frankrike, i synnerhet dem som kämpar med invandringsfrågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.