Vem var Shakespeare’s Family?

William Shakespeare anses av många vara den största dramatiker av renässansen. Även hans mest berömda år tillbringade i London, Shakespeare's familj tänkte mycket i hans liv, och vissa tror påverkat hans skrivande. Det är inte tillräckligt kända för säker livet om William Shakespeare, men några detaljer finns i Shakespeares familj föreslår de var en komplicerad grupp ofta kvar i dramatikern livliga stadsliv. William Shakespeare tros ha varit född på StGörans dag den 23 23 april, 1564. Han var det andra barnet till Mary Arden och John Shakespeare för att överleva spädbarnsåldern. Shakespeares äldsta syskon, Joan, föddes 1558 och dog någon gång före 1569. En andra syster, Margaret, dog fem månader gammal. Shakespeare hade tre yngre bröder och två yngre systrar, en av dem, Anne dog vid åtta års ålder under 1579. Hans övriga syskon överlevde alla till vuxen ålder, med alla utom en predeceasing honom.

Ytterst lite är känt om Mary Arden, mor till Shakespeare. Maria var dotter till Robert Arden, en rik markägare i Warwickshire området. Familjen gav sitt namn till den närliggande skogen av Arden, som William Shakespeare senare skulle införliva hans komedi As You Like It .

Shakespeare's familj var inte rik, trots hans mors anslutningar . John Shakespeare, William far arbetade som en handske-maker och jordbrukare innan han blev råd-medlem eller rådman för staden Stratford-upon-Avon. Han hade flera byn kontor i början av sin karriär, men verkar ha förlorat det mesta av sina pengar under 1560-talet. Register visar John undvika att gå i kyrkan av rädsla att bli arresterad för obetalda skulder. Han anklagades för att vara inblandade i olagligt ull smuggling, och drog sig tillbaka från offentliga ämbeten i 1576.

Shakespeare's familj var bekänner protestanter, men ett brev undertecknat av John Shakespeare upptäcktes på 18th century, svära sin lojalitet till den katolska tron. Det är allmänt accepterat att vara korrekt och inte en förfalskning. Om John Shakespeare var en sann katolik, är det troligt att William Shakespeare skulle ha fått någon hemlig katolsk utbildning tillsammans med sitt offentliga protestantiska lärande. En mångårig kamp i den litterära gemenskapen rasar över text till stöd för sin tro i Shakespeares pjäser. Även religion tydligt påverkade hans författarskap, i debatten om vad han trodde och i vilken utsträckning Shakespeares familj påverka honom aldrig kan lösas.

1582 november, 18 år gammal Shakespeare gifte sig den 26-åriga Anne Hathaway. Denna lokala gård flickan var gravid med Shakespeares dotter och födde i början av 1583. Debatten fortsätter under äktenskapet, med vissa kritiker hävdar att Shakespeare bara gifta Anne på grund av hennes graviditet. Denna tro ifrågasätts dock som trolovning ansågs lagligt äktenskap på den tiden, och många par inte officiellt gifta sig förrän kvinnan blev gravid. I 1585, Shakespeare's familj var komplett, med tillägg av hans tvillingbarnen Judith och Hamnet. Även Judith och Shakespeares äldre dotter Susanna, överlevde barndomen, pojken Hamnet dog vid 11 års ålder år 1596. Rapporter tyder på att Shakespeare var ledsen mycket, och vissa forskare tyder på att tragedin Hamlet , skriven strax därefter, uttryckt Shakespeares känslor av hopplöshet efter sin son död.

En del kritiker tyder på att William inte fick tillsammans med sin hustru och familj, som han tillbringade större delen av sitt vuxna liv i London. Men på pensioneras från scenen 1613 lämnade Shakespeare plötsligt sin populära liv och återvänt till familjens hem i Stratford. Anne Hathaway ombedd att bli begravd bredvid sin make, som experterna anser en osannolik förfrågan om de var främmande man. Stipendium kan aldrig helt förstå påverkan av Shakespeares familj på sitt arbete, men det är klart han behöll tillgivenhet för dem under hela hans karriär, och lämnade ett glittrande livet i London för att dö i familjens fridfulla Stratford hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.