Vem är General George S. Patton?

General George S. Patton var en amerikansk militär som är kanske mest känd för sitt befäl av amerikanska styrkor i den europeiska teatern under andra världskriget. År 1970 spelades General Patton med George C. Scott i den Oscar-vinnande filmen Patton , föreviga honom i amerikansk historia. Han har också blivit profilerade i flera biografier och böcker om andra världskriget.

Patton föddes i Kalifornien 1885. I 192C han utexaminerades vid United States Military Academy, som pågår för att tävla för USA i OS 1912. Han fick befälet över tanken kåren i första världskriget, fick Distinguished Service Cross, Purple Heart och Distinguished Service Medal för hans tjänst i första världskriget. Genom första världskrigets krig, General George S. Patton är unika, har redan börjat visa sig. Han var känd som en mycket allvarlig man som insisterade på oklanderligt agerande från männen i hans befäl, och till skillnad från många andra militära uppgifter i tid, tog han inte med blida ögon på skämt, och var en mycket besvärlig offentlig talare. Av andra världskriget, var Patton personlighet uppförstorade tillräckligt för att tända konflikt och det ledde slutligen till en disciplinär degradering i slutet av kriget. som inser att den bombastiska General var avgörande för framgången med det andra världskriget, president Eisenhower och andra uppsatta militärer lämnade till stor del hans uppförande stillas. General George S. Patton ledde oförskräckt trupper i Nordafrika, Italien, Frankrike och Tyskland, motiverande männen i hans kommando att utföra på topp, oavsett färg och klass. Soldaterna i hans befäl kan ha skavde under hans stränga disciplin, men general George S. Patton var säkert ansvarig för många allierade segrar i kriget.

Under andra världskriget, var inblandad General George S. Patton i ett antal kontroversiella incidenter, inklusive fall av misshandel av fångar och "slapping incident", där han slog ett sjukhus soldat och kallade honom en ynkrygg. "Dessa händelser har visat sig vara svarta märken på sin militära post och efter de allierades seger i Europa, var han inte inbjuden att överföra till Stillahavskriget, utan istället överföras till ett kommando i Tyskland. Den 9 december 1945 deltog Patton i ett katastrofalt bilolycka i Tyskland och dog av skadorna 12 dagar senare.

Pattons arv är förvisso särskiljningsförmåga. Han var känd för att vara teatralisk, och har en mycket färgstark personlighet, ihopkopplad med en kort temperament och en mycket krävande inställning till värnplikt. Ursprungligen stora idol i kölvattnet av andra världskriget, Patton erkändes senare som en bristfällig man, trots att han var utan tvekan en superb militär befälhavare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.