Vart tog Paisley ut ifrån?

Paisley Print är ett lätt igen mönster som liknar en krokig tår droppe eller hälften av en yin-yang. En mycket populär skriva ut på alla typer av kläder och modeaccessoarer under 1960-talet, är paisley print vanligt förekommande idag om mäns slipsar och näsdukar. Det har också nyligen återuppstått på kvinnors kjolar och handväskor. Även paisley print blev populär när den kom ut i butikerna i Londons Carnaby Street under mod Fashion Frenzy, kan dess ursprung kan spåras tillbaka till Indien.

Även om det igenkännliga Paisley tryckta mönster utarbetades ursprungligen av indiska hantverkare, Det kom till Skottland i början 19th century, där den fick sitt namn. Paisley print döptes efter den skotska staden Paisley, där tryckta bomull och tyger ull tillverkades kraftigt. Paisley print såg sin första hyllade popularitet på 1960-talet. Kläder med paisley print var mycket på modet, och 1967, hade John Lennon hans Rolls Royce målade med paisley print mönster. De trendiga butikerna på Carnaby Street skröt kjolar, toppar och skjortor i paisley print.

Idag är paisley print mycket vanliga på siden slipsar för män, och några modedesigners regelbundet införliva paisley print i sina handväskor av läder . Näsdukar har länge skisserat en paisley print mönster, oftast ses i rött eller blått. I Los Angeles kan dessa paisley print snusnäsdukar betyda gang tillhörighet, och i mellanvästern, är de fortfarande bärs av bönder och ranchägare både att torka bort svett en hård dags arbete.

Nyligen upplevde Paisley skriva ut ett uppsving för sorteringen i en modernare version av paisley print kjolen. En trendig look för 2004, en paisley print kjol eller topp ihop med en färg var populär både kontor slitage och avslappnad kväll slitage. Paisley print hade funnits i hundratals år innan den dök som en igenkännbar mode skriva ut, och det är troligt att det kommer att fortsätta att ses i textil och även dekorativa mönster hem under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.