Varför var Elizabeth I Called "The Virgin Queen"?

Elizabeth I av England ibland kallad Virgin Queen, i en referens till hennes val att inte gifta sig. Men orsakerna bakom hennes val är ganska komplicerade, Elizabeth säkert haft sällskap av män, till exempel. Det verkar som om Elizabeths skäl att stanna kyska var förmodligen politiskt, och hennes kyskhet faktiskt har ifrågasatts av vissa biografer, som hon säkert haft flera nära manliga vänner som hon verkade vara ganska intim.

Den tidiga år av Elisabets regeringstid präglades av instabilitet och osäkerhet, delvis på grund av drottningens stödberättigande status. Hon tog på mantel av jungfru drottningen själv, förklarade hon gift med England. Därigenom skapade drottningen en slags personlig myt, associerar sig med mytologiska oskulder som Diana, Jungfru Huntress, och Maria, mor till Kristus. Genom att bli Virgin Queen, Elizabeth I ställa sig undan från andra kvinnor, som kan ha gjort det lättare för henne att inge respekt på ett mycket patriarkalt samhälle. Det patriarkala samhället var nog en av de drivande orsak ligger bakom Elizabeth beslut att inte gifta sig. Eftersom männen bjöd mer auktoritet och respekt än kvinnor i Tudor England, Elisabet skulle ha blivit drottning hade hon gift sig, huvudsakligen förlora all sin makt. Elisabet var förmodligen också nyktrat av sin fars flera äktenskap, varav en del slutade i avrättningar. Med tanke på missbruk av myndighet framgår av hennes far, Henry VIII, Elizabeth May har varit rädd för att gifta sig eftersom hon fruktade att förlora sin auktoritet och sitt liv.

Politik var också en viktig angelägenhet. Drottningen skulle ha varit rädd för att skapa olika fraktioner stridigheter i England genom att gifta sig en engelsman, och hon kan ha varit fråga om att vara inblandade i utländsk tvister om hon gifte sig med en främmande människa. The Queen's potential kvalificerad som en hustru kan också ha hållit utländska makter från att anfalla England, som även efter hon blev "Virgin Queen" utländska kungar skulle ha velat hålla sina dörrar öppna.

Elizabeth uppgav ofta att hon styrs av gudomlig rätt, och hon har känt att skapa en persona som jungfrudrottningen förstärkte denna idé i ögonen på sitt folk. Av allt att "Good Queen Bess" var mycket älskad av det engelska folket, och hon säkert bidragit mycket till England under sin karriär. Hon sa en gång att "jag vet att jag har men kroppen en svag och klen kvinna, men jag har hjärtat av en kung och en kung av England, också", erkänner att många medlemmar i hennes sällskap ifrågasatte hennes lämplighet att pröva . Hon gick från den jäveln barn kungens halshöggs hustru till Gloriana, Virgin Queen, visar att det engelska samhället att en kvinna var helt kan reglera sin nation. Andra starka och begåvade kvinnor har sedan styrde England, inklusive drottning Victoria och drottning Elizabeth II.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.