Varför politiker har så dåligt rykte?

Ibland verkar det finns en skillnad mellan public service och politik, även om de två begreppen skulle vara utbytbara. Medborgarna kan stödja deras strävsamma folkvalda, men lidelsefullt förakt makthungriga smutsiga politiker. Varför så många politiker har ett dåligt rykte när deras befattningsbeskrivningar verkar så ädel och självuppoffrande? Svaret kan vara lite komplicerat. En orsak vissa politiker har ett dåligt rykte är valet i sig. Ett liv i allmänhetens tjänst och lagstiftningsarbetet är inte ett yrke för social introverta, så många kandidater för lokala kontor redan ökända overachievers med mer än tillräckligt med självförtroende. Ett antal kandidater för politiska uppdrag är mycket ambitiösa av naturen, och med ambitionen ofta kommer en nivå av moralisk och etisk flexibilitet. Vissa politiker har ett dåligt rykte eftersom de har redan fått kompromissa valfritt antal personliga övertygelse för att vinna röster eller popularitet. Det är också talesättet att makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut. Vissa politiker har ett dåligt rykte beror på att strömmen av kontoret har skadat dem på något sätt. Professional lagstiftare, domare och andra i maktställning över medborgarna ständigt kontaktade av lobbyister, intressegrupper och inflytelserika enskilda medborgare som alla vill att de ska ge ynnest. Många politiker har tillräcklig integritet för att stå emot korruption, men tyvärr en del är inte lika stark. En politiker utsatt för stora påfrestningar kan göra några tvivelaktiga beslut, vilket i sin tur kan leda till anklagelser om oegentligheter eller härrör personlig nytta av ett kontor.

Historiskt har det funnits många exempel på smutsig politik utövas av lika smutsiga politiker. Tyvärr för majoriteten av hederliga förtroendevalda, dessa händelser dominerar ofta offentliga medier. Därför har ett antal effektiva politiker har ett dåligt rykte bara genom association. Om en politiker kan smutsiga trick eller tjänstefel, då kan alla vara lika kan vissa förseelser. Denna allmänna uppfattning om politikerna blir ännu mer uttalad under valkampanjer, där kandidaterna har inflytande att avslöja varandras politiska och personliga tillkortakommanden.

Professional lagstiftning och offentliga tjänster kräver ett visst mått av personlig och yrkesmässig offer, eftersom många privata jobb är mer lönsamma och mindre krävande än politik. Vissa politiker har ett dåligt rykte eftersom de är drivna människor med goda avsikter, men de har också dåligt ledarskap eller en kontroversiell offentlig persona. Några mycket effektiva politiker har ett dåligt rykte på papperet, men i själva verket väl respekterad i den politiska arenan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.