Varför är Haight och Ashbury Välkända?

Om man inte bor i San Francisco före 1967, det distrikt som ingår passage gatorna Haight och Ashbury förmodligen betydde mycket lite. Men 1967, i Haight-Ashbury distriktet, som det började att kallas, blev en av locus poäng för en ökad insamling av blomma barn. The Summer of Love 1967 väckt många specifikt till Haight-Ashbury. Några kom just på grund av den populära låten "San Francisco". Andra kom därför Haight-Ashbury var stället att uppleva drogkulturen, kulturen med fri kärlek, och för att protestera mot USA: s krig i Vietnam.

välkända musiker av tiden bodde nära Haight-Ashbury, inklusive Janis Joplin och Jerry Garcia, arkitekten bakom Grateful Dead. Besökare strömmade in i Buena Vista Park och den närliggande Golden Gate Park.

1967 års semi-migration var relativt fredliga först. De mest använda illegala drogen var marijuana, även om många också använt hallucinogener. Fredliga natur i distriktet skulle gradvis genomgå förändringar, särskilt införandet av methamphetamines. De som blev beroende snabbt former av metoder var potentiellt farlig, och inom några år efter Summer of Love, i Haight-Ashbury var inte längre säkra att gå på natten. I mitten av 1970-talet "love" var över i Haight-Ashbury. Ökad användning av tung narkotika, underlåtenhet att underhålla fastigheter, och antalet hemlösa till följd stadsdelen att vara som mest San franciskanerna undvikas. Grupper som "växte upp" i Summer of Love, liksom det ökande antalet homosexuella och lesbiska, inrättat sina anspråk till San Francisco Castro District.

Men de flesta är överens om att den ursprungliga Summer of Love 1967 hade en särskild energi och glädje som inte har sedermera kopierats. De flesta kredit denna energi för att inte droger, utan att ett gemensamt tänkesätt för att låta människor vara sig själva. Med undantag för ett socialt tryck från myndigheterna fanns det lite tryck att göra något. Blomman barn drog från östra religion, särskilt buddism, i deras filosofi. Alltså helt enkelt existerande var en värdig strävan. Det var Beatles "Let it Be" till en extrem i sin pacifism. Det är inte att säga att vissa inte hittar Summer of Love i Haight-Ashbury skrämmande eller traumatiska. Det var våldtäkter, och konsekvenserna av att ta olaglig hallucinogener gjorde orsaka olyckor. Det fanns också överdoser, som fyllde den närliggande sjukhus i University of California.

Men många notera att det stora antalet människor som var drogad uppenbarligen borde ha varit bunden till en högre grad av kriminalitet. Det var helt enkelt inte. Huvudman för delning, ett kännetecken för blomma barn tenderade att arbeta mot människors behov av att stjäla eller att skada andra.

Dessutom, de flesta läkemedel som intas 1967 var lugnande medel. Alltså de flesta har varit sedated måttligt. Det var först när methamphetamines infördes att profilen på Haight-Ashbury började dramatiskt förändras. I mitten av 1980-talet, Haight-Ashbury blev också en plats för nynazister, kallas skinheads, att samla . Detta gjorde området mycket farligt för de raser utom kaukasiska. Mycket av skinhead befolkningen har lämnat området, men det här gänget fortfarande har viss makt i San Francisco.

Idag människor besöker fortfarande Haight-Ashbury distriktet som en turistattraktion. Har genomgått en stor restaurering, och det område som nu har ett kommersiellt anser att de flesta av 1967 Summer of Love deltagare skulle ha funnit motbjudande. Området kan fortfarande inte sägas vara en av de bättre områdena i San Francisco. Det bygger tonåriga rymlingar och visar fortfarande problem med överskott våld, prostitution och illegala droger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.