Varför NORAD låt jultomten?

det första kan det hjälpa att veta vad NORAD står för. NORAD är en förkortning för North American Air Defense Command, som var känd som CONAD, eller Continental Air Defense Command, ända till slutet av 1950-talet. 1958 gick USA och Kanada tillsammans att bilda NORAD för att varna och skydda den kontinent mer effektivt i händelse av en attack. North American Air Defense Command klockor luftvägarna för intrång som flygplan eller missiler och varnar om eventuella oredovisade objekt bör träda skyddas Airways och mer nyligen, vattenvägar samt.

Så, varför en viktig enhet som NORAD låt jultomten? Det började också på 1950-talet och kom till på grund av ett enkelt misstag. År 1955, ett Sears butik, då kallas Sears Roebuck and Company, placerade jul reklam som innehöll ett telefonnummer dit barn kan komma Santa Claus. Det enda problemet var att det telefonnummer som skrevs ut felaktigt. Så glada barn började ringa på julafton nådde CONAD de, istället för Santa. Översten ansvarar erkänt vad som hade hänt, och som en gest av vänlighet, hade hans team kontrollera radar för att se var Santa kan vara. Barnen har berättat om sina spekulerat platsen när de kallas.

Spårning Santa blev julafton anpassad efter det. När CONAD blev NORAD, antogs den anpassade tillsammans och är fortfarande i praktiken i dag. Information om Santa finns nu på sex olika språk och barn och deras familjer kan spåra Santa genom att ringa eller genom att titta på NORAD webbplats. Den NORAD Sajten har också en nedräkning som visar exakt hur lång tid det blir förrän Santa lämnar nordpolen, som omfattar dagar, timmar, minuter och till och med sekunder. Barn kan lära sig mycket andra Santa börjar sin resa, och följa hans framsteg mot sina platser.

För de bekymrade över denna användning av skattebetalarnas dollar, kom ihåg att mycket av detta arbete är helt enkelt en övning i kreativitet och fantasi. Dessutom NORAD sägs att folk från både USA och Kanada arbetar frivilligt för att hjälpa dig att spåra Santa Claus. Om du vill veta mer om denna julafton tradition, eller om du vill följa Santa framsteg, besök NORAD hemsida för mer information. God Jul till alla och till Santa, bra flygning!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.