Var böcker Once Bound i huden hos människa?

Böcker var bundna faktiskt i mänsklig hud historiskt, men den mänskliga huden var knappast föredras bindemedel flesta bok bindemedel. Anthropodermic bibliopegy, har som det heter bland akademiker, har utövats i hundratals år, trots att den hade i stort sett försvunnit från 18th century. Några mycket fina exempel på böcker bundna i huden hos människa kan ses på displayen på museer runt om i världen, och de återfinns även i privata samlingar. Sådana böcker kommer regelbundet på auktion, ibland hämtar höga priser på grund av deras makabra historiskt värde.

Även om det kan smyga dig att tänka på det, mänsklig hud kan bevaras genom en garvning, precis som läder. Enligt sällsynt bok specialister, böcker bundna i mänsklig hud mår mycket som andra läder böcker eller böcker bundna i pergament, fint skrapade får eller kalv hud. Böcker bundna i huden hos människa var beredda med både hårda och mjuka täcket och locket var ofta stämplade och dekorerade, ibland med en liten skylt som anger varifrån bindande.

tidigare belägg för att böcker bundna i mänskliga huden är ganska gamla. Många samhällen gjort historiskt makaber skärmar från kroppsdelar från avrättade brottslingar eller soldater som kidnappats i krig, assyrierna, till exempel, var förtjust i avhudning fångar levande och visa deras skinn på stadsmuren. Visst praxis kände ganska bra av medeltiden, då Memento Mori var riktigt på modet. Poster från medeltiden visar att människor hålls saker som dödskallar, ben och fläckar på hud som dekorativa föremål som var tänkta att bli påmind om obevekliga ödet.

Skin for bindande böcker oftast kom från avrättade brottslingar, tillsammans med anatomi labb kadaver, vid ett tillfälle, var dissekering faktiskt ingår i straffrättsliga påföljder för särskilt avskyvärda brott, kapitalisera på en religiös övertygelse om att människor som dissekerade skulle inte uppstå vid den yttersta domen. I vissa fall velat folk tydligen huden för författarna eller bindemedel bok efter sin död, i den 20: e århundradet, ekade framstående djurrättsaktivist Ingrid Newkirk denna praxis i ett PR-trick, auktionera ut en bit av hennes hud för välgörenhet med förbehållet att huden skulle göras tillgänglig efter hennes död.

Historiskt anatomi böcker var vanliga kandidater för mänsklig hud bindande, några exempel på anatomi böcker även omfatta prov av tatueringar på sina bindningar. I ett fåtal fall var bundna konton med kända brottslingar i huden i sina ämnen. Människors hud bindande användes också för en rad andra böcker, inklusive religiösa texter.

Du kanske har även hanteras eller sett en bok bunden i huden hos människa vid någon tidpunkt i ditt liv, särskilt om du har varit runt antika böcker. Den garvning förstör normalt DNA som kan användas för att identifiera källan till ett bokbinderi, och som en följd historiker vanligtvis bara vet att en bok har bundits i huden hos människa när själva boken anger detta. Många bibliotek runt om i världen har flera böcker bundna i mänsklig hud i deras samlingar och besökare som vill undersöka dessa texter måste titta på dem i klimat kontrollerade sällsynta boka lokaler som är avsedda att förebygga skador på boken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.