Vad var det gamla egyptiska Möbler Like?

Noble och vanliga människor i det gamla Egypten användes mycket olika möbler. I allmänhet, eftersom timmer var mycket sällsynta i Nildeltat, konstruerades möbler från alternativ till trä såsom vass, alabaster, läder och keramik. Egyptierna använde inte många ytor som bord eller stolar eller diskar, men nästan varje hushåll hade behållarna och låg avföring.

arbetade och matlagning på plats inte vara obehagligt att de vanliga människorna . De knäböjde eller hopkrupen på en matta gjord av papyrus eller lin. Alla sina tillhörigheter var skyddade noggrant från smuts och gnagare i slutna fartyg. Mat, smycken och kläder förvaras utom synhåll i täckta krukor, flätade korgar, eller små trälådor med ledad lock. Dessa undecorated och nyttiga. Att sova, som de på mattor eller tunna madrasser av gräs tickar. De hade inga kuddar, men vilade på en böjd, högt stativ som vaggade sitt huvud. Kort, tre eller fyrbenta avföringen kanske bara tre böjda pinnar binds samman med djurhud eller vävda vass.

Adeln hade större och mer utsmyckade möbler. Denna kungliga möbler, konserverad i många begravning kammare, ingår fåtöljer, bord, jätte lådor och ramar säng. Först hade de tillgång till mer ved, så deras möbler ser bekant ut till en modern öga. Snickare används Plugg leder och räta vinklar. Men var stolar och bord fortfarande lägre till marken till svars för egyptierna "mindre resning. Istället för att rusa platser, kunde de råd mjukt läder. Varje yta är dekorerad med utarbetad inläggningar alabaster, guld-blad och förgyllda mönster, eller Bejeweled utsmyckningar.

Även bland de rika, har tabeller som används sällan för hushållssysslor. Istället arkeologerna tror att dessa tabeller gjorts specifikt för begravning att höja erbjudanden ovan jord. Smycken, rökelse och mat sattes i dessa vackra bord för att ge den avlidne i livet efter detta. Ofta bordsben är uthuggen djur. När ligga orörd i slutna kammare inne i pyramider, dessa möbler bevarade mycket väl och kan berätta mycket om det dagliga livet och tro på de gamla egyptierna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.