Vad var det armeniska folkmordet?

Vissa använder termen "armeniska folkmordet" för att beskriva massmord på armenier i det ottomanska imperiet under första världskriget, tillsammans med deportationer som tvingade hundratusentals turkiska armenier från sina hem. Andra kallar denna period "stor olycka" eller "den armeniska massakern. " Användningen av termen "armeniska folkmordet" inte uppskattas av den turkiska regeringen, som vägrar att klassificera händelser under denna period som ett folkmord. Detta har resulterat i en del kontroverser, med många nationer och internationella armeniska samfundet driver den turkiska regeringen att erkänna att dessa händelser var i själva verket ett folkmord. var hjärnan bakom händelser av det armeniska folkmordet som Young Turks, en grupp regeringschefer i det ottomanska riket som iscensatte en kupp för att ta över den turkiska regeringen och att engagera de Osmanska riket under första världskriget på sidan av Tyskland. Före denna period levde armenierna sida vid sida med muslimska grannar, och många hade starka familjeband och nätverk vän i Turkiet, både med andra kristna armenier och andra. Hade dock armenier en historia av andra klassens medborgare som hade varit föremål för kommentarer från utomstående, och de kallades ibland "lojala hirs" av muslimska turkar, en anspelning på deras lojalitet och ovilja att kämpa för bättre villkor. är de händelser av det armeniska folkmordet allmänt erkända för att ha börjat 1915, då den unge turkarna organiserade en massa arrestering och deportation av armeniska intellektuella och framstående medborgare, samtidigt mobilisera armenier i Turkiet i arbete bataljoner, som De fick inte tjänstgöra i det militära som soldater. I maj 1915 förklarade Young Turks att armenierna skulle "vidarebosättning" utanför det Ottomanska riket, och massavvisningar armenier började.

stället för att bara vara en enkel utvisning, men den armeniska utvisning var avsedda att döda de flesta av de deporterade längs kriget. Armenier leddes om ilmarscher och utsätts för plundring, våldtäkt och mord på vägen. Ett flertal vittnen från internationella organisationer för att resa utlänningar kommenterade situationen med flera nationer försöker medla på uppdrag av armenier, skicka mat, bistånd pengar och annat stöd. Uppskattningsvis 500. 000 armenier dog under denna period, medan de som överlevde wikis i en mängd olika platser, ibland så fjärran som USA.

Under arbetet med det armeniska folkmordet, de flesta armeniska befolkningen i Turkiet fördrevs eller dödades. Människor som stödjer klassificeringen av dessa händelser som folkmord peka på det faktum att det armeniska folkmordet organiserades systematiskt, och att den var avsedd att helt utplåna en kulturell grupp från jordens yta. Vissa historiker har tyder på att Adolf Hitler kan ha inspirerats av det armeniska folkmordet, om sin egen version, som kom att kallas Förintelsen, i mycket större skala på 1940-talet.

Efter första världskriget, den turkiska regeringen inför rätta och dömdes till Young Turks för mord i sin frånvaro. "Journalister dömdes till döden, men eftersom de redan hade flytt från Turkiet, denna mening inte utfördes. Det internationella samfundet fördömde också händelsen och höll rättegångar mot sin egen i ett försök att få fler människor inför rätta. Idag är det armeniska samfundet driver på för officiellt turkiskt erkännande av det armeniska folkmordet, tillsammans med många nationer, däribland Grekland, Italien, USA, Sverige, Uruguay, Libanon och Argentina, bland många andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.