Vad var biblioteket i Alexandria?

Biblioteket i Alexandria var en legendarisk forskningsinstitut grundades av Ptolemaios I av Egypten. I modern tid, är biblioteket i Alexandria förmodligen bättre ihågkommen för sitt öde: Enligt många historiker, biblioteket plundrades och brändes, men förmodligen i en rad händelser, snarare än på en gång. Den exakta utformningen av ett stort bibliotek är ett ämne som vissa argument bland forskare, eftersom mycket information om själva biblioteket finns och mytologi och legender har fördunklat den verkliga bilden ganska grundligt.

Denna institution var definitivt etablerad i tredje århundradet f. Kr. , med målet att samla in skriftligt material från flera omgivande kulturer. I själva verket höll två separata bibliotek samlingar biblioteket i Alexandria, som inkluderade rullar från Grekland och Rom i tillägg till Egypten. Biblioteket i Alexandria hade även mötesrum, sovsalar och andra utrymmen för användning av forskare, skriftlärda och avskrivarnas.

Förmodligen, den enorma samlingar på biblioteket i Alexandria samlades dels genom klok handel, och delvis med våld. Enligt legenden alla besökare kommer in Alexandria var tvungna att ge upp något skriftligt material som de hade för kopiering på biblioteket, som skulle ha utökat innehav kraftigt. Ingen vet riktigt vad full storlek av bibliotekets samlingar var, eftersom ingen bibliografi eller katalog finns, men det ansågs vara den största i den antika världen.

Förstörelsen av biblioteket i Alexandria har hänföras till flera personer. Förmodligen, som Julius Caesar misstag biblioteket i brand i 48 f. Kr. , men Aurelianus och Theophilus runt det tredje århundradet CE har också krediteras med förstörelsen av biblioteket, som har den muslimsk erövring, som inträffade i det sjätte århundradet. Det mest troliga förklaringen är att alla är ansvariga, och biblioteket har tärt av bitar här och där innan den slutligen försvann helt.

Arkeologer har hittat en plats som de belägen på platsen för den ursprungliga biblioteket i Alexandria under 2004. Webbplatsen belysa vilken typ av anläggning, vilket tyder på att föreläsningssalar och andra anläggningar föreslog en hög grad av informationsutbyte och utbildning pågår på biblioteket. Inga dokument väl har spårats till biblioteket i Alexandria, men det finns gott om samtida referenser till verk i bibliotek som senare dök upp i översättning eller kopierad. Men eftersom vissa av dessa referenser har tillkommit efter förstörelsen av biblioteket, kan det vara svårt att avgöra vilka författare inkvarterades faktiskt i biblioteket i Alexandria samlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.