Vad innebär det att vara snabb Tracked?

En process sägs vara "snabbt spåras" när åtgärder vidtas för att minska den tid det tar att slutföra. Till exempel, när en amerikansk medborgare påskyndar ett pass ansökan genom att betala en extra avgift, betyder det att ansökan är snabbt spåras, och kommer att gå snabbare genom utrikesdepartementets för att säkerställa att det blir för medborgarna snabbare. Bruket att snabbt spåra i vissa branscher kritiseras, eftersom man fruktar att snabb spårning kan leda till otillräcklig bakgrundsinformation och säkerhetskontroller, som potentiellt skulle kunna vara en källa till problem vid en senare tidpunkt. Många konsumenter och företag, men uppskattar snabb spårning, särskilt i näringslivet.

Snabb spårning oftast erbjuds som en tjänst till en individ eller företag som kräver en viss tjänst. Vanligtvis måste en avgift betalas för att tjänsten ska snabbt spåras, för att kompensera det organ som tillhandahåller tjänsten för det extra arbete. När det gäller en ansökan, inte snabb spårning inte nödvändigtvis innebära att ansökan kommer att accepteras, bara att det kommer att behandlas snabbare än normalt. Detta kan vara oerhört viktigt när det gäller snabba spårade ansökningar om medborgarskap, medicinska fördelar, och andra gången känsliga frågor.

För att framgångsrikt påskyndat något måste ge den sökande och byrån arbetar tillsammans. Den sökande måste se till att alla material är korrekta och att alla delar av ansökan möta behoven av organet. Till exempel, en high school-student som försöker få en högskola ansökan snabbt spårade måste se till att all relevant stödjande brev, betyg test, avskrifter och uppsatser är i ordning i ett snyggt paket. Om ansökan inte är fullständig, kan ge organet inte garantera att det kommer att vara snabb spåras framgångsrikt, eftersom tjänstemän kommer att behöva beställa saknas material.

Vanliga ansökningar om nya droger, är byggprojekt, patent eller företag snabbt spåras. Många regeringar stimulera detta, eftersom det stöder företagande och utveckling. Dock måste de snabbt kan byrån kunna arbeta noggrant och snabbt, för att säkerställa att dyra eller dödliga misstag inte görs. Detta är särskilt viktigt med snabba spåras läkemedelsansökningar, eftersom det bråttom att få till exempel en ny cancer läkemedel på marknaden, inte vill det reglerande organet inte oavsiktligt släppa en potentiellt farlig drog som kan behöva komma ihåg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.