Vad innebär Making Public Policy?

göra den offentliga politiken är inte en snabb eller enkel process, men de åtgärder som kan tyckas intuitivt. Varje steg kräver en betydande mängd tid och debatt, gör vad som verkar vara en sammanfattning av fem steg i en lång kamp, full av starka motsatta åsikter, koncessioner och oväntade komplikationer. De fem grundläggande stegen är: identifiera ett problem, formulera en policy, anta en policy, genomföra politiken och utvärdera politiken. Det finns tre grundläggande områden av den offentliga politiken i Förenta staterna. Nästan all politik som kan klassificeras som antingen sociala, ekonomiska eller utländska. Många medborgare förknippar bara heta knapp frågor som välfärd, brottslighet, abort, utbildning och hälsovård med allmän ordning, men alla dessa faller under rubriken social politik, och endast utgör en del av bilden. Det första steget är att identifiera ett problem. Ibland är problemet uppmärksammas av regeringstjänstemän som enskilda medborgare. Andra gånger, lobbyister eller privata grupper kommer att tala om en fråga, eller problemet kan identifieras från ovan, och räckte ner till kongressen för en resolution. När du gör allmän ordning, bör det undersökas om de problem drabbar många människor och om lösningen kommer att försämra de medborgerliga rättigheterna. När problemet har identifierats, myndigheter och medborgare arbetar tillsammans för att formulera en politik. Regeringen bildas på ett sådant sätt att det helst bör den allmänna opinionen hör en av de största faktorerna för att göra den offentliga politiken. Medborgarna vädjar till sina kongressledamöter och uppmuntra dem att rösta för eller emot politiken. Likaså kommer supportrar och belackare fråga mediebevakningen på politiken och försöker svänga opinionen via dessa vägar. Politiken kritiseras och raffinerad bland experter för att finna bästa möjliga formulering och kompromisser i frågor som är viktiga för den ena eller den andra.

Nästa steg i att göra den offentliga politiken är att föra den politik. Lagstiftarna omröstning om huruvida de formulerade politiken bör stadgas i lag. När det väl har antagits och godkänts av presidenten, förslag till genomförande överförs till verkställande makten.

När politiken har varit i kraft under tillräckligt lång tid, lagstiftarna analysera effektiviteten i politiken. Denna analys bygger på information som samlats in från statistik och åsikter från chefer som har arbetat med genomförandet. Om Politiken måste ändras för att hänsyn för oförutsedda komplikationer, ändringar läggas till i politiken. Att göra den offentliga politiken är aldrig riktigt färdig, och i verkligheten processen är långt ifrån perfekt. Frågor kan alltid ses över med tiden, dock, och justeringar, rättelser eller förbättringar kan göras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.