Vad händer vid en obduktion?

Termen obduktionen, "som betyder" att se för sig själv, har "använts i hänvisning till att fastställa dödsorsaken genom att undersöka ett organ sedan 1678. I varje fall av en misstänkt eller våldsam död, är en obduktion genomföras för att fastställa den exakta dödsorsaken, och att samla bevis som kan finnas i eller på kroppen såsom fibrer, fingeravtryck, kulor, och toxiner. I vissa fall är en obduktion, medan det i andra fall kan sjukhuspersonal begära en familj om de vill ha en obduktion. I fall där en obduktion är frivillig, kan det ändå vara avslöjande, och kan ge viktig information för andra familjemedlemmar, såsom bevis för en genetisk sjukdom som bör behandlas. En läkare kallas en rättsmedicinsk rättsläkare övervakar en obduktion. Obduktionen inleds med en noggrann yttre undersökning av kroppen. Röntgenbilder tas och kroppen fotograferas i stor utsträckning, medan ordförande rättsmedicinska patologen gör anteckningar om eventuella särskilda kännetecken på kroppen, och några synliga skador. Ibland dödsorsaken inte klart framgår under denna undersökning kan vara fallet med en person som halshöggs, men den interna undersökning av kroppen är också viktigt.

Efter utsidan av kroppen är omsorgsfullt dokumenterade, gör det rättsmedicinska patologen ett Y-format snitt i kroppens bröstet och öppnar bröstkorgen med en Stryker såg, en speciell såg som kommer att skära igenom ben, men inte mjuk vävnad. Viktigaste organ i kroppen såsom hjärta, lever, lungor och mage tas bort för undersökning, och små prover tas för Lab inspektion. Indikatorer på sjukdomen konstateras, och vanligtvis magen öppnas så att innehållet kan undersökas. Prover av kroppsvätskor är också vidtas så att de kan testas för droger, miljögifter och andra ovanliga ämnen. Efter besiktning, är de organ som oftast läggs tillbaka i kroppshålan innan den sys upp.

Efter den primära kroppshålan granskas, tittar rättsmedicinska patologen i hjärnan. Om en neurologisk villkor bidrog till den avlidnes dödsorsaken, blir det ofta avslöjas vid inspektion. För att undersöka hjärnan, den rättsmedicinska patologen använder Stryker såg att öppna upp i skallen och ta bort hjärnan. Liksom de andra kroppsliga organ, hjärnan fotograferas, undersökte, och vägs. Vävnadsprover kan tas för en laboratorieundersökning innan hjärnan är tillbaka till skallen.

samtidigt som processen för en obduktion kan tyckas kusliga för vissa, kan ge obduktioner värdefulla medicinsk ledtrådar. Särskilt i döende patienter, kan en obduktion ge information till läkarna om den exakta dödsorsaken som kan hjälpa dem att behandla andra patienter med liknande villkor i framtiden. I mord undersökningar, är en obduktion en viktig pusselbit, som visar exakt hur offret dog och vad som används för att döda honom eller henne. Är intresserade av mekanik dödsfall ofta göra karriär är rättsmedicinska patologer eller kriminaltekniska antropologer så att de kan lära sig mer om denna oundvikliga livsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.