Vad är ursprunget till Alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag har firats som en romantisk semester eftersom det 14th århundradet, även om mitten av februari har varit en traditionell dags att fira kärlek och fruktbarhet mycket längre. Det exakta ursprunget till Alla hjärtans dag faktiskt är något oklara, och situationen är mer komplicerat att det inte mindre än tre Saint Valentines, av vilka ingen kan lätt förknippas med kärlek. Den mest accepterade förklaringen till ursprunget till Alla hjärtans dag är att det har sina rötter i hednisk fertilitet festivaler, som ofta ägde rum i slutet av vintern. I forna tider firade många kulturer ett fertilitet festival i mitten av februari. I Rom kom festivalen att kallas Lupercalia, och det ingår festliga parader genom gatorna med ett sortiment av hedniska symboler. Under Lupercalia, skulle män och kvinnor dra polletter med slumpmässigt namn på var och en av dem att paret ut för spel och utbyte av gåvor. Den kristna kyrkan rynkade pannan på de hedniska och erotisk karaktär Lupercalia, och försökte väcka en mer stadgad fest för att fira StValentine, men eftersom samtliga tre Valentines var martyrdöden den 14 februari, är det oklart vilka en var tänkt att firas. Bruket att inleda en Allhelgonadagen på en populär hednisk semester var ganska vanligt, så som omvandlar kunde fira sin nya tro på traditionella högtidsdagar. Frågan som alla hjärtans dag är tänkt att firas inte kan lösas. En av männen botade sjuka, fängslades en annan och torteras för sin kristna tro, och historien om den tredje hjärtans dag är inte känd. Vissa forskare misstänker att de två första är faktiskt samma människa, och under senare år på myten om att alla hjärtans hemlighet gifta par som var berättigade till äktenskap har lagts till.

Privatpersoner var inte särskilt entusiastiska över fira ännu en Allhelgonadagen och Alla hjärtans dag började utvecklas till en hyllning till kärleken och äktenskapet. Den tradition av utbyte kort och polletter har fortsatt, och under brinnande höviska kärlek, började människor att välja sina egna hjärtans kompisar. Par utbyts Valentine's kort och presenter med varandra och Alla hjärtans dag började dyka upp ofta i kärlek poesi. Den första skriftliga länken till Alla hjärtans dag och kärlek var som Chaucer, som skrev en kärleksdikt till minne av anställning av Richard II och Anna av Böhmen som kopplas hopkopplingen bort av fåglar med det kungliga engagemanget och Alla hjärtans dag.

I den stora utbyte av poesi, kort och presenter på Alla hjärtans dag cementerade det som en semester för att fira kärleken i europeisk populärkultur. Alla hjärtans dag har sedan spridits över hela världen, och många nationer firar kärleken på 14 februari med blommor, presenter och kort. Det är en av de mest sålda dagar gratulationskort företag, eftersom de flesta älskande inte längre göra sina egna kort. I länder såsom Indien, där relationer mellan ogifta män och kvinnor inte uppmuntras, älskare ofta fira Alla hjärtans dag i hemlighet med smygande möten och utbyten gåva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.