Vad är historien om The Star Spangled Banner?

historia "The Star Spangled Banner" nationalsången i USA, är lång och omvägar. Även den här låten är numera allmänt förknippas med USA var det inte ens formellt har nationalsången förrän 1931, när ett beslut i kongressen inskriven "The Star Spangled Banner" som officiell nationalsång i USA. Och även om låten är bekant svårt att sjunga, var detta inte alltid fallet, eftersom svårigheten hänger på nyckeln låten spelas in, med de flesta moderna musiker med A-plan eller B-plan, i stället för G, det ursprungliga nyckeln till låten. är Melodin används i "The Star Spangled Banner" som tros datum till 1750, då den bestod av John Stafford Smith för Anacreonotic Society i London. Även populär legend antyder ofta att den låten var ursprungligen en dricka sången "Till Anakreon i himlen", som låten hette från början, var egentligen en JUBELSÅNG till musik och samhälle. Den Anacreonotic Society gjorde säkert sin beskärda del av dricksvatten, men det primära syftet med organisationen var att främja musik bland London herrar.

Folk gillade tydligen låten, vilket kan förklara varför det kom att tänka på 1814 när Francis Scott Key letade efter passande musik till dikten "In Defense of Fort McHenry. " Dikten skrevs den 14 september 1814, på morgonen efter den brittiska bombardemanget av Fort McHenry i Baltimore, Maryland. Enligt Key, drabbades han av platsen för en bestämd amerikanska flaggan vajande över Fort, så han skrev en lång fyra strof dikt och ställa det till musik. Historien om "The Star Spangled Banner" förmodligen skulle ha varit mycket kortare om man försökte sjunga alla fyra belabored strofer, utan människor i allmänhet bara sjunga den första. När dikten publicerades tillsammans med ett belopp av Thomas Carr, ägaren till en musikaffär i Baltimore, ändrade Carr titeln till "The Star Spangled Banner", och historien om "The Star Spangled Banner "som vi känner den började. Inledningsvis, "The Star Spangled Banner" var bara en bland en uppsjö av patriotisk musik. Av inbördeskriget, men hade det blivit outplånligt förknippas med patriotiska tillfällen, med militären spelar "The Star Spangled Banner" och låten som används vid idrottsevenemang och andra tillfällen tjänsteman. År 1916 förklarade president Woodrow Wilson officiellt "The Star Spangled Banner", en låt som utsetts för officiellt bruk, sannolikt som ett resultat av en tung lobbyverksamhet från fans av låten.

1929 historien om "The Star Spangled Banner "tog en dramatisk förändring när tecknare började lampooning det faktum att Förenta staterna inte hade någon officiell nationalsång. Detta var faktiskt inte fruktansvärt ovanlig, och faktiskt vissa länder även i dag har ingen officiell hymner, eller flera hymner som tävlar om äran. Dock ansåg kongressen att utse en officiell nationalsång kan vara klokt, och "The Star Spangled Banner" valdes. De innehåller även några grundläggande regler för uppförande under nationalsången personer förväntas stå vänd mot flaggan med sina händer över hjärtat samtidigt som låten spelas, med människor i uniform salutera flaggan medan låten spelas. Om ingen flagga är närvarande åskådare ansikte källan till den musik som om det var flaggan.

har en del andra låtar använts som amerikanska hymner på olika punkter i historia, inklusive "Hail, Columbia," "My Country, 'Tis av Dig" och "America the Beautiful. "Några svarta invånare i USA stöder också användandet av" Lift Every Voice and Sing "som nationalsång, och faktum är att den här låten ibland kallas den" svarta nationalsången. "Några amerikaner har en tydlig förkärlek för en av dessa låtar och gjorde gällande att historien om "The Star Spangled Banner" ingår en hel del intriger för att få folk att använda låten officiellt, och att den alternativa nationalsånger är lättare att sjunga och mer behaglig att lyssna på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.