Vad är historia Turkiet i Amerika?

Wild Turkey är en sann amerikansk original, som vilda kalkoner var bland en av kontinentens första export till Gamla världen. Så tidigt som den 16: e talet i Europa, vilda amerikanska kalkoner höll på att tama och korsavlade att producera den bästa raser för gård avel. Italien, England och Frankrike alla upp domesticerade kalkoner. Kalkonerna att människor äter hela världen är sannolikt raser som utvecklats i Europa, härstammar från vilda kalkoner i Nordamerika. Den Turkiets mest berömda roll, åtminstone i USA och Kanada, som huvudrätt på Thanksgiving Day middag. Även legenden säger att pilgrimerna hade kalkon som huvudrätt den första Thanksgiving Day 1621, är det allmänt accepterat att Turkiet har inte lagt till menyn förrän omkring 1800. En annan myt är att Benjamin Franklin utsåg Turkiet som ett alternativ till Bald Eagle för nationens officiella fågel. Detta, som det visar sig, inte var fallet, men han gjorde det känt att han föredrog att Turkiet "respektabelt" karaktär över att den Bald Eagle's. Han utropat sin förmåga att representera Amerika som invånare i landet. Det finns fem olika underarter av vilda Turkiet lever i livsmiljöer i Nordamerika: Östra Wild Turkey, Florida Wild Turkey, Gould's Wild Turkey, Merriam's Wild Turkey och Rio Grande Wild Turkey. Tyvärr clearing av skogarna i Nordamerika, i kombination med tung jakt, ledde till en avsevärd minskning av Wild Turkey befolkningen. Problemet nått en kritisk punkt i 1930-talet, då 18 av de ursprungliga 39 staterna med vilda kalkoner hade förlorat sin befolkning helt och hållet. Ontario, Kanada förlorade också en stor del av sin Wild Turkey befolkning. Även om lagstiftningen antogs för att skydda Turkiet, var det inte förrän på 1960-talet då återställandet av Wild Turkey som naturvårdare ägde rum och var framgångsrik.

amerikaner älskar kalkoner, speciellt när de är nygräddade och deras Thanksgiving tallrikar. Cirka 256 miljoner kalkoner som togs upp under 2005 i USA, 46 miljoner beredd på Thanksgiving ensam. De tillfrågade, 95% av amerikanerna föredrar Turkiet som sitt första val för Thanksgiving middag. I USA, Turkiet årliga förbrukningen genomsnitt 16. 7 pounds (7,57 kg) per person. Kalkoner används också för deras fjädrar och dun göra dunkuddar och snuttefiltar, och deras garvat skinn kan användas för att göra bälten och skor.

De flesta köttätande amerikaner njuta Turkiet, åtnjuter de också en tradition som äger rum varje år sedan 1947, då presidenten högtidligt benådar en levande kalkon. Den Turkiet, som presenteras av National Turkey Federation, lever sina liv i relativ komfort, utan rädsla för att hamna som huvudrätt. En historisk gård ger den efterlevande benådade kalkoner en fristad att leva ut sin pension.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.