Vad är en offentlig politik Think Tank?

en offentlig politisk tankesmedja som är en organisation som försöker påverka politiska beslut och politiska beslutsfattare genom att bedriva forskning inom offentlig policy, och komma med ett försvar position. Ofta kommer personalen på organisationen bedriver en omfattande kampanjer i medierna också, både tryck och broadcast baserade. Syftet med den offentliga politiken tankesmedjan är vanligtvis att förespråkare för en position genom forskning. Ofta kan forskningen vara ganska kontroversiellt.

Mycket av den forskning som sker på en offentlig politisk tankesmedja görs för att stödja en viss politisk fråga eller filosofi. De organisationer som tenderar att vara mer liberal kommer sannolikt söka bekräftar punkter som stöder denna uppfattning. Detsamma gäller för dem som tenderar att vara mer försiktiga. Forskningen vid en offentlig politisk tankesmedja tenderar att ifrågasättas av skeptiker, särskilt de som inser där forskningen kommer ifrån, helt enkelt eftersom dessa organisationer tenderar att förespråka så starkt för en position. I vissa fall, källan till ett särskilt forskningsprojekt får hållas i anonymitet. Detta beror på att den offentliga politiken tankesmedjan inte vill bli frågan. Även organisationen kan uppskatta uppmärksamheten på lång sikt kan det engagemang som frågan kräver en lägre profil i vissa situationer för att uppnå ett visst mål. Därför kan vissa forskningen spöke skriven för att skydda den ursprungliga källan. Forskningen innehåller ofta omfattande dokumentation så att hänvisning kontroller kan ske enkelt.

Finansieringen för dessa tankesmedjor oftast kommer från en privat organisation eller grupp av individer som stöder en viss politisk filosofi. Vissa kan också sälja sin forskning till andra organisationer eller företag som ett sätt att tjäna pengar. Andra kan publicera sina egna tidningar, som erbjuder nyheter och analyser om de mest aktuella frågor och händelser. Dessa tidningar kan inte bara skapa intäkter genom medlemsavgifter, men även genom annonsering.

De som personal en offentlig politisk tankesmedja brukar vara experter på sina områden, men även politiskt sinnad. Många är före detta politiker som har beslutat att de vill ha en politisk karriär som inte innebär att osäkerheten i val vart åren. Andra kan vara tidigare akademiker med doktorsexamen, som inte längre vill att begränsas av den objektivitet som krävs av ett universitet miljö. De flesta har den expertis och kontakter för att få den forskning de behöver mycket snabbt. Det är därför en offentlig politisk tankesmedja som snabbt kan sätta ihop en lista med Talking Points och fakta om nästan alla frågor som kommer upp inom en dag eller två.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.