Vad är en Peanut Butter metoden?

Om du gör en smörgås jordnötssmör, kan du vara noggrann med att se till att brödet är jämnt fördelad med jordnötssmör. När allt, det är roligare när du äter smörgås om du får smak av jordnötssmör i varje tugga. Den metod som används för att göra en jordnötssmör smörgås har gjorts på vissa metoder inom näringslivet, och inte överraskande, det kallas för "jordnötssmör synsätt. "

Termen jordnötssmör metod är baserad på idén att du kommer tillämpa samma taktik som alla aspekter av en verksamhet. Till exempel kan ditt företag behöver kapa 10% av de anställda. Enligt Jordnötssmör metoden, vill du minska arbetsstyrkan jämnt mellan olika avdelningar. Chefer skulle vara lika sannolikt att läggas ut som vanliga anställda och varje avdelning, produktiv eller inte, skulle förlora 10% av sina anställda. Det finns en del inneboende problem i Jordnötssmör metoden om du ansöker samma taktik för att alla delar av en verksamhet. Företaget som bara reducerar 10% av de anställda utan att beakta att vissa avdelningar kan behöva mer arbetskraft på grund av högre produktivitet i allmänhet gör ett misstag. Stället för att sprida uppsägningar jämnt genom ett företag, företag experter ofta förespråkar att utvärdera enskilda behoven i varje avdelning. Detta skulle vara motsatsen till den jordnötssmör tillvägagångssätt. Ett annat sätt att Jordnötssmör tillvägagångssätt nämns i näringslivet är när företag ger höjningar. Stället för att fastställa höjningar på ett meritbaserat system, vissa företag ger samma höja procentsatsen till alla anställda. Detta kan få olyckliga följder eftersom det gåvor anställda som kanske inte förtjänar höjer och samtidigt får inte uppmuntra anställda, som har arbetat mycket hårt, att bo hos ett företag. Återigen, vissa affärer rekommenderar att åtminstone en del höjningar ska riktas mot anställda som förtjänar dem, och att spridning ökar jämnt kan skada ett företag.

Naturligtvis Jordnötssmör strategi inte är alltid en negativ sak. Ibland kan ett företag gäller det därför att det bara är meningsfullt och är rättvist att göra det. Men det kan vara ett misstag i synnerhet stora företag att tro att samma metod fungerar för alla avdelningar och aspekter av en verksamhet. I stället för denna metod verkligen förstå behoven, produktivitet och kapacitet för varje avdelning är kanske mer fördelaktigt.

På samma sätt kan folk diskutera detta tillvägagångssätt när man talar om statliga program, särskilt sådana som erbjuder skattelättnader. Vissa hävdar att människor och företag inte tillgodoses när beskattningen är samma för alla, t. ex. en platt skatt skulle vara. Särskilt när det gäller saker som skattelättnader för företagen, vissa tror att regeringens skattelättnader borde ha en mer specifik inriktning på företag som är verksamma under svåra omständigheter eller de företag som har gjort något som kommer att gynna medborgarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.