Vad är en Census designated place?

En Census designated place (CDP) är en kategorisering som används av United States Census för insamling och sammanställning av data. Census designated platser är lokalt erkända samhällen med befolkningen kluster som saknar rättslig status såsom inbyggnad stater där de är belägna. Ett exempel på en Census designated place kan vara en liten grupp hus långt utanför någon närliggande stad, stad eller by på landsbygden där 150-200 personer bor tillsammans. Det finns inga fasta befolkningen trösklar för Census designated place, allmänt, att de har en folkmängd på omkring 3. 500.

Flera variabler skilja en Census designated place från andra "platser" eller centers av befolkningen. Den första är bristen på införlivandet. Den andra är en brist på kommunernas förvaltning och tjänster. Medan en folkräkning bestämd plats kan vara ett blomstrande samhälle verkar det inte ha förtroendevalda, en polismyndighet, och liknande tjänster, i stället förlita sig på tjänster som tillhandahålls i regionen i allmänhet. Till exempel kan brottsbekämpande utföras av län sheriffer. Eftersom Census designated platser inte är officiellt erkända, deras gränser bestäms av folkräkning tjänstemän som är beroende av information från lokalbefolkningen och grannlandet tjänstemän. Census designated platser kan inte placeras inuti införlivas platser, och i vissa stater, kan de inte direkt gräns ingår släpper ut.

Lokala invånare också använda ett namn att hänvisa till en Census designated place, och detta namn kan erkännas av posttjänster för leverans syften, och publiceras i dokument om denna plats. Vägmärken och andra skyltning skulle även det lokala namnet för Census designated place, och det namnet måste vara åtskilda från namnen på angränsande ingår platser. Fastställa att en plats bör behandlas som en Census designated place inte medför någon rättslig status, med termen används främst för att underlätta för the Census. A Census designated place kan ligga precis utanför en kommun, eller det kan vara ganska långt avstånd, beroende på region. Den folkräkning har varit att samla in information om "unincorporated platser" sedan mitten av 1800-talet, när census-takers började först att erkänna att dessa platser ofta hade en stående i regionala grupper, även om de inte inkluderade och juridiskt erkända. Definitioner av dessa platser är varierande, liksom trender samlar in data, till 1950, då USA: s folkräkning officiellt börjat inkludera "icke-registrerade platser" och senare "Census designated platser" i sin datainsamling.

Demografiska data om Census designated platser och deras invånare kan erhållas från United States Census. Särskilt på landsbygden, kan sådan information vara mycket intressant, eftersom det kan avslöja radikala skillnader i socioekonomisk status och kapplöpning mellan små samhällen som annars kanske inte skulle räknas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.