Vad är det mexikanska kriget?

historia mexikanska kriget är en dränkt i önskan om USA att expandera och viljan i Mexiko för att hålla vad som traditionellt hade tänkt på dess territorium. Medan det finns gott om kommentarer om den mexikansk-amerikanska kriget, resultatet är något som aldrig har ifrågasatts. Förenta staterna kunde kontrollera nästan varje större slaget och blev rikare på land på grund av det. Den mexikanska kriget ägde rum mellan 1846 och 1848. Den ursprungliga källan till konflikten var över territoriet i Texas. Vid ett tillfälle erbjöd den mexikanska regeringen amerikanerna billig mark i området för att stimulera tillväxten där. Men när slaveriet förbjöds, trodde många av dem som bor i Texas var dags att bryta banden med Mexiko. Texas vann självständighet under Texas revolutionen 1836 och slutligen gick med USA, ett drag som upprörd Mexiko.

Vid den tidpunkten, även om Mexiko hade accepterat att erkänna Texas oberoende efter Texas revolutionen, den fortfarande kände att vi har ett område blir en del av USA var farlig. Lägga till försämringen var gränsen mellan Texas och Mexiko var inte helt set. Vissa var påstår Mexikos territorium slutade vid Rio Grande River. Mexiko hävdade territorium från Rio Nueces söder.

amerikanska trupper anföll norrifrån under befäl av general Zachary Taylor och fler trupper under befäl av överste Stefan Kearny flyttade västerut. Under första slaget vid Fort Texas och Palo Alto, och vid Resaca del Palma drabbades mexikanska trupper stora förluster. Eftersom de flesta av de mexikanska striderna skulle visa sig vara, det var en ensidig frågor som knuffade mexikanerna tillbaka förbi Rio Grande. En annan avgörande mexikanska slaget var slaget vid Monterrey, där båda sidor led stora förluster, men var ytterligare ett bakslag för mexikaner. Samtidigt mexikanska trupperna pressades i norr och väst, en annan del av det mexikanska kriget var på väg att ske längre söderut och österut. Gen Winfield Scott genomfört ett amfibiefordon invasion nära Veracruz, vilket pressade mexikanerna från flera olika fronter. Efter en serie slag, fångade han så småningom Mexico City.

småningom Detta ledde till Freden i Guadalupe Hidalgo. I detta fördrag, erkänt Mexiko sin nordgräns som Rio Grande och gav USA stora landområden i delar av vad som idag är New Mexico, Arizona, Colorado, Kalifornien, Nevada och Utah. I utbyte mot marken, skulle USA betala Mexico $ 18. 25 miljoner US-dollar (USD). För att ge lite perspektiv, hade USA erbjöd Mexiko $ 25 miljoner dollar för Kalifornien ett år innan kriget bröt ut. Detta behandla effektivt avslutade mexikanska kriget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.