Vad är den mexikanska statsskick?

Den mexikanska regeringen är en representativ regering, med den tekniska termen är en federal republik. " Det är också kallas en federation. Grundval av den mexikanska regeringen är en konstitution, som ger en statlig plan för de 31 Mexikos förenta stater och federala distriktet. Konstitutionen beskriver det ansvar och de befogenheter som tilldelats de tre grenarna av den federala regeringen och hur den federala regeringen samverkar med delstatsregeringarna. Dessutom är alla de 31 stater indelat i kommuner.

På federal nivå har den mexikanska regeringen tre grenar: verkställande, lagstiftande och rättsliga. Presidenten är chef för den verkställande makten och Försvarsmakten och är också den nominella huvudet av landet. Ordföranden för den mexikanska regeringen, som väljs genom direkt folkval, tjänar ett sex år och kan inte bli omvalda. Den verkställande makten har också avdelningar, liksom den amerikanska regeringen. de lagstiftande församlingarna i den mexikanska regeringen har två kamrar, med deputeradekammaren med 500 medlemmar och avdelningen i senaten med 128 medlemmar. Medlemmar av underhuset tjäna för tre-åriga, och senatorer tjäna i sex år. Dessa två hus stifta lagar, godkänna utgifter och räkningar budget, förklara krig mot andra länder, och godkänner presidentens utnämningar.

Den rättsliga Branch av den mexikanska regeringen har en hög domstol, Supreme Court of Justice nationen, och flera andra domstolar liksom, inklusive tingsrätterna att övervaka olika delar av landet. Högsta domstolen kan uttala sig om specifika fall, inte på breda konstitutionella frågor. Den mexikanska har federala distriktet, som inrymmer den federala regeringen. Den federala distriktet är en fysisk plats och ett område, som gränsar till Mexico City, som är landets huvudstad. Detta är inte räknas som en av de stater, och är mycket lik den amerikanska District of Columbia.

På statlig nivå är den mexikanska regeringen som liknar den federala nivån. Varje stat har tre grenar, med en regulator rubrik upp den verkställande makten, en hög domstol rubrik upp de rättsliga gren, och en kammare rubrik upp de lagstiftande församlingarna. Varje stat anses vara en självständig enhet och är fri att göra sin egen konstitution, som kan styra sig själv och sina förbindelser med andra stater, men inte med andra länder.

The lokal nivå av den mexikanska regeringen består av mer än 2. 400 kommuner. Varje kommun har en president och ett råd. I likhet med många andra företrädare för regeringar, medlemmarna i kommunstyrelsen väljs vid jämna mellanrum av sina kamrater.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.