Som stod bakom Lindbergh Kidnaping?

Lindbergh människorov inblandade i bortförandet av sonen till världsberömda flygaren Charles Lindbergh, Jr Charles Lindbergh III föddes den 22 juni 1930 och kidnappats från sitt hem den 1 mars 1932. Kidnappningen var den största berättelsen på den tiden och händelserna i samband med kidnappningen och kräver lösen var kaotiska minst sagt.

Många böcker och artiklar har skrivits om vem som stod bakom Lindbergh kidnappningen. Spekulationer över den verkligt skyldige har varit utbredd. Även två lösesumma hade betalats ut, var bara en människa någonsin dömdes för mord. Bruno Hauptmann avrättades den 3 April 1936 för kidnappning och mord på barn.

Bruno Hauptmann aldrig ändrat sig i grunden inte är skyldig till mord på barnet. Han erbjöds en sen ändring av domen till livstids fängelse för att bekänna för mordet, men vägrade. Han erbjöds även $ 90. 000 (USD) att erkänna med en tidning. Detta var en enorm summa på den tiden som hade kunnat användas för att ta hand om Hauptmann fru och barn efter hans död, men Hauptmann skulle inte byta grund och hävdade att han inte skulle erkänna sig skyldig till ett brott han inte begått.

Sambandet mellan Hauptmann att en stor del av lösen efterfrågan var giltig, men bevisen om huruvida han inte hade någon del i Lindbergh människorov eller mord var skakiga minst sagt. Ett av de vittnen som hävdade Hauptmann hade varit i lösen punkt laga blind på den tiden. Federal Bureau of Investigation (FBI) handlingar rörande målet som var hemligstämplade 1990 har sedan setts över, och många experter hävdar att rättegången var en grov ram upp. Det fanns heller inga egentliga bevis för att barnet hittats död i ett skogsområde var Lindbergh baby. Barnets läkare vid den tidpunkten sade liket förmultnade så illa att han inte kunde identifiera det. Den enda andra bevis koppla Hauptmann till Lindbergh kidnappningen var hemmagjorda stege finns utanför Lindberghs barnets fönster. Bevis vid tidpunkten för Lindbergh kidnappningen visade att stegen var gjorda av samma virke som finns i Hauptmanns vinden, men år 1985, en bok av Ludvic Kennedy kallade Airman och Carpenter uppgav att träet i vinden var en annan tjocklek från stegen.

Sanningen om vem som stod bakom Lindbergh kidnappningen kanske aldrig uppdagas. Många personer var inblandade i målet vid den tiden, bland annat New York underjorden. Samtidigt fullfölja möjligheten till en Inside Job ifrågasatte utredare Lindbergh hushållerska, Violet Sharpe. Sharpe ljugit om sin vistelseort natten till kidnappningen och slutligen begick självmord.

Lindbergh kidnappning fall full av villospår, falska leder och opålitliga vittnen. Det var också en media fars där kopior av de läckta hotbrev såldes på gatorna i New York för 5 USD. Fram till sin död 1994, bekänner Hauptmann änka mannens oskuld i Lindbergh kidnappningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.