Kan du få Verkligen en DUI på en häst eller cykel?

Det korta svaret på denna fråga är att ibland det är möjligt att få en referens för körning under påverkan (DUI) på en häst eller en cykel. Detta varierar mycket från stat till stat, dock beroende på lokala lagar och hur en stat definierar ett fordon. "Generellt är det bättre att vara säker, snarare än ledsen, och folk bör undvika ridning eller cykling om de har varit konsumera alkohol. Beroende på regionala lagar kan en DUI på en häst eller cykel resultera i dryga böter och förlust av körkort.

DUI lagar alltid gäller för alla motorfordon, såsom bilar, motorcyklar och skotrar. I vissa stater, kan någon som får en DUI på en häst utmaning det, med argumentet att en häst är inte ett motorfordon. Om definitionen av ett "fordon" är tillräckligt oklar, kan domstolen upprätthålla inte utmaningen, men om ett fordon är något speciellt med en motor, en DUI på en häst kommer att kastas ut av domstol. Detsamma gäller för en cykel, eftersom en cykel saknar motor. får dock en stat eller region väljer att skapa lagar som särskilt riktar sig berusade ryttare och cyklister. I detta fall är det fullt möjligt att få en DUI på en häst, även om straff kan vara något annorlunda än i ett motorfordon. I en region där en hänvisning officer vet att någon inte kan få en DUI på en häst eller cykel, en annan typ av ledet får utfärdas. Till exempel kan en berusad cyklist laddas med hänsynslösa beteende, offentlig berusning, eller störande av ordningen.

Även tanken på en DUI på en häst kan verka skrattretande, det största problemet ur brottsbekämpande synpunkt uppfattning är den allmänna säkerheten. Någon rider på en häst eller cykel medan berusade skulle kunna utgöra en risk för andra. Drivrutiner, till exempel kan få i en olycka på grund av oregelbundna ridning mönster berusad person. I fråga om en häst, djur hotas också ett problem. Flera stater har dokumenterat fall där en häst dött eller skadats allvarligt på grund av en berusad ryttare.

Förfarandet för Värdera och straffa en DUI på en häst är oftast densamma för att i ett motorfordon. En brottsbekämpande myndighet stoppar föraren eller cyklisten eftersom officeren misstänker att föraren kan vara påverkad. Om ett test som ett utandningsprov visar att föraren är berusad, kommer officer utfärda ett citat för en DUI på en häst. I många stater kommer lagbrytare s licens omedelbart återkallas, och han eller hon måste gå till domstol för att få den tillbaka. Även i domstol, kan bötfällas, tillsammans med public service.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.