Kan det vara en blandad Presidential Ticket?

Vad storsinta och osjälviska politiska gester är berörda av beslutet har en blandad presidentval biljett skulle rankas mycket högt. En blandad presidentvalet biljett kan tänkas minska mängden partisk bilköerna i kongressen och även hjälpa båda politiska partierna hitta en gemensam nämnare i viktiga frågor. Verkligheten är dock att en blandad presidentval kommer sannolikt att förbli en önskedröm för de kommande årtiondena, och kanske inte den utopiska lösningen verkar det vara på papper.

grundlag sett finns det ingenting som skulle hindra en kandidat från ett parti från att välja en vice-president-vicepresidentkandidat från motparten. En vice president-kandidat måste uppfylla ålder, bosatt och nationalitet av en ordförande, och kan inte lagligen vistas i samma skick som president. Det finns inget som skulle utesluta en republikansk presidentkandidat från att välja en demokratisk vicepresidentkandidat eller vice versa. Den politiska verkligheten är dock att både demokratiska och republikanska partierna föredrar att köra rakt part biljetter för skull av enighet och succession. Ett partis presidentkandidat söker ofta en vicepresidentkandidat som "balanserar ut" demografin i landet. Denna balansgång kan inkludera en konservativ /liberal aspekt, men hittills har det inte med en demokrat /republikan element. Varje politiskt parti strävar efter kontroll och inflytande över kongressen och eventuella nomineringsprocessen inför en ny högsta domstol. En blandad presidentvalet Biljetten kan inte skicka ut en definierad budskap opartisk kontroll, eftersom varje parti skulle ha en mycket inflytelserik ledare i spetsen för den verkställande makten. En annan anledning till en blandad presidentval biljett kan vara problematisk är tronföljden. Om en demokratisk president skulle dö i ämbetet ett antal part lojalister kanske känner sig ofria om en republikan är tillåtet att ta på kontoret utan val. Som moderat som vicepresidentkandidat från motparten kan han eller hon fortfarande skulle ses av många som en registrerad medlem i partiet. Vissa sociala program eller ekonomiska paket incitament godkändes av en tidigare president kan inte överleva under ledning av den nya.

I teorin kan en blandad presidentval biljett överleva väljare granskning om båda kandidaterna sågs som moderaterna i sina respektive partier. Det har talats vid tidigare val av en moderat republikan som kontaktats av en måttlig till liberal demokraternas presidentkandidat kandidat, men hittills har inget gått förbi talar scenen. Medan en blandad presidentval biljett kan ses av väljarna som ett uppriktigt försök att överbrygga klyftan mellan de politiska partierna, kan det också ses som part lojalister på båda sidor som ett misslyckande att skapa en tillfredsställande samma part biljett eller lite mer än en ädel men riskfylld politiska experiment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.