I London, vad är Roman Wall?

Roman Wall i London var en gång en enorm fästning byggdes av romarna för att skydda sin stad Londinium, och omgiven av ett stort dike ytterligare hindrar invasion. Även om Roman Wall har varit omfattande nedskärningar, spår av det finns kvar, och det är möjligt att besöka vissa delar av muren som bevarats på plats . Medan befästa städer är relativt ovanliga i modern tid, Walling i städer var standard vid ett tillfälle i historien, och London väggen utgör en mycket effektiv befästning för staden, skydda den aktivt för över 1000 år.

Londinium grundades först omkring 43 CE, då romarna först nådde Storbritannien. Efter förstörelsen av Boudicca, en infödd Celtic kvinna som ledde ett uppror av stammarna mot romarna, byggdes Londiumium och grundförutsättningarna för väggen var lagd. Byggandet av muren verkar ha varit koncentrerad till det andra århundradet CE. När den var klar väggen inneslutna 330 hektar (1,3 kvadratkilometer) med en extremt tjock och hög mur, märkt med "grindar" som gjorde det möjligt för inträde i staden.

Porten till den romerska muren var inte som det enkla, slaggrindar som de flesta kanske tror. Istället var de komplex inbyggd i väggen själv, med tunga dörrar som kan stängas på natten. Varje gate användes till hus administrativa faciliteter, portarna ofta inhysta fångar också. London vakter bott och arbetat vid grindarna, kontrollera människor som gick in i staden och bedöma vägtullar vid behov. På natten var låst staden upp så att ingen kunde komma in, och utegångsförbud var upprätthålls ofta på medborgarna. Till en början hade den romerska muren ett litet antal stora portar, för att begränsa sårbarheten i väggen. Som London expanderade, växte behovet av mer grindar, tills sex stora portar byggdes: Aldersgate, Aldgate, Bishopsgate, Cripplegate, Ludgate och Newgate. Namnen på några av dessa portar kan tyckas lite udda, men de har ofta prosaiska förklaringar, Cripplegate, till exempel, är troligen relaterade till en anglosaxisk term som betyder "tunnel", inte att människor med funktionshinder. De platser där dessa portar gång stod är uppkallade efter dem, och det är inte ovanligt att se gator uppkallade efter funktioner i London Wall också.

The Roman Wall i London stod i stort sett bevarad förrän runt den 18: e århundradet, då den expanderande staden började att sätta press på väggen. Många delar revs för att bygga bostäder, och på 20th Century, ytterligare delar av den romerska muren förstördes av bombningar. De delar som återstår är ett imponerande bevis på romersk ingenjörskonst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.