Hur mycket kostar det att ställa upp i presidentvalet?

Kampanj för president kan vara mycket dyrt. Kör en kampanj för att vinna ett presidentval primär kan variera i kostnad från 50 miljoner US-dollar (USD) till över $ 100 miljoner dollar. Själv, är denna kostnad redan enorma. Men det finns ännu fler som måste användas för att ställa upp i presidentvalet. När primärvalen är över och kandidaterna börjar sina kampanjer för att vinna valet, ytterligare $ 75 miljoner dollar normalt används.

Presidentval hoppfulla börjar faktiskt samla in pengar ungefär ett år innan det primära valet. Fundraising betraktas som en mycket viktig del att få det tillkännagivande som krävs för att lyckas som en president kandidat. I många fall är den kandidat som väcker mest pengar innan det primära valet står störst chans att bli vald för att ställa upp i presidentvalet i hans eller hennes parti. Kandidaterna behöver inte ta upp alla sina egna pengar för att köra i den primära valet, dock. Om en sökande samtycker till att begränsa sin kampanj utgifterna till ett visst belopp och bredde ut geografiskt, han eller hon kan få motsvarande kampanj medel från den federala regeringen.

I vissa val har kandidaterna beslutat att ställa alla sina egna pengar för att ställa upp i presidentvalet. När en kandidat beslutar att avstå från federal fond matchning och höja alla sina egna pengar, är han inte skyldig att begränsa utgifterna eller sprida fonder ut geografiskt. I själva verket valde president George W. Bush att höja sina egna pengar i valet 2000 och säkrade omkring $ 100 miljoner dollar. Detta belopp var faktiskt dubbelt summan kandidaterna var begränsade till om de valde federal fond matchning i valet 2000.

Efter presidentvalet kandidater har valts, startar valrörelse, och finansieras genom offentliga medel. Kostnaden för att köra till president i allmänna val kan uppgå till miljontals amerikanska dollar. Även om det belopp som krävs kan variera, det kostar normalt minst $ 70 miljoner USD för att ställa upp i presidentvalet. Det är möjligt att någon gång i framtiden kommer presidentkandidaterna upp i presidentvalet utan att ta federala bidrag. Enligt kampanj finansexperter kan det här ändra driva kostnaden för att köra för president till mer än $ 500 miljoner dollar.

Många individer samtal ordförandeskapet den dyraste politiska uppdrag. Det har detta rykte trots att de allmänna valen är offentligt finansierade. Om ni undrar var de offentliga medlen kommer från, kontrollera din amerikansk federal skatt tillbaka. Högt upp hittar du en kryssruta för att ange om du vill bidra med tre dollar till de allmänna valen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.