Hur fick forna egyptierna Make Mummies?

forna egyptierna skapade mumier på grund av deras orubbliga tro på livet efter döden och behovet av en väl bevarad kropp i livet efter detta var monumental betydelse. Studier av gamla egyptierna visar att behovet av att upptäcka artificiella medel för att bevara organ kom efter upptäckte de naturliga sättet att göra detta. Till slut gjorde de gamla egyptierna mumierna från sina avlidna använder processer som med tiden ändrat nyare upptäckter gjordes.

Inledningsvis försökte gamla egyptierna att mumier genom att helt enkelt omslag organ i många lager av linne bandage. Denna metod användes innan kunskapen om någon typ av balsamering och misslyckats med att förhindra förfall av kroppen. Även om de skulle extrahera de flesta organ från döda kroppar innan den till mumier att skjuta ruttnande underlät processen för att förhindra röta länge. Det begicks ett avancemang i mumifiering när gamla egyptierna beslutat att blöta ner linne bandage i kåda och skapa en härdad, yttertyg för sina mumier. Denna process gav också de levande att måla omsorgsfullt formade ansikten mumier för att se mer realistiskt. Men eftersom denna process ännu inte likställas med balsamering, lik den fortfarande förfallen. Det var inte förrän Natron, en naturligt förekommande salt, upptäcktes att sann konservering blev möjlig. Natron användes för balsamering mumier och eftersom det torkade ut vävnaden, förfall varit förhindrad. Torkningen tog tid och vissa delar av kroppen, såsom naglar, var bundna på att undvika att falla och blir förlorade. De gamla egyptierna trodde att ett organ skall anlända i livet efter detta helt intakt för att kunna användas. De fortsatte att ta bort de flesta av de inre organen, men inte hjärtat eftersom det skulle också behövas.

Eftersom tiden avancerad, var mumier alltid balsamerade med torkmedel och kroppskaviteterna fyllda med sågspån eller linne. Ofta de organ som har rengjorts med oljor och kryddor före fyllning. Masker tillverkade av härdad harts placerades ofta över huvudet och axlarna av mumierna göra dem skiljer sig i livet efter detta. När fulländad tog hela mumifiering processen cirka 60 dagar, vilket betyder att begravningen och sista nedgrävning av gamla egyptiska mumier inträffade minst två månader efter dödsfallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.