Vilka olika typer av psykisk hälsa lagstiftning?

Under de senaste decennierna har området psykisk hälsa ökat med stormsteg. Många tror nu att betydelsen av psykisk hälsa är i paritet med den fysiska hälsan. Det finns dock ofta debatten om vikten av psykiatrisk vård och det ansvar som hälso-och försäkringsbolagen att täcka denna typ av vård. Med utvecklingen av den psykiska hälsan området har kommit lämplig lagstiftning. Många av de debatter om mentalvården representeras av psykisk hälsa lagstiftning och välter eller ändring av sådan lagstiftning. att de viktigaste ämnena tas upp i mentalvården lagstiftningen är behandling av patienter som behöver psykiatrisk vård och de sätt på vilka terapeuter, läkare, sjukhus, familjer patienter, och försäkringsbolag är ansvariga för patienter. Ordet ansvarar är nyckeln här. Psykisk hälsa lagstiftning ofta antagits i syfte att klargöra vem som är ansvarig för de människor som behöver psykiatrisk vård och kostnaderna med att ge psykiatrisk vård

Två exempel på psykisk hälsa lagstiftning är Mental Health Parity Act och Mental Health Act of 1983. Även om dessa exempel är begränsad till lagstiftning som har gått i USA och Storbritannien, finns det andra länder som har gått psykisk hälsa lagstiftning liksom. Kanada och Australien, till exempel, har också gått psykisk hälsa lagstiftning.

År 1996 undertecknade USA till lagstiftning Mental Health Parity lag, som ofta förkortat MHPA. Denna rättsakt föreskrivs att sjukförsäkringen emittenter och lägger upp planeringen hälsa får inte sätta dollar gränser för psykiatrisk vård som är lägre än de gränsvärden för medicinska och kirurgiska behandlingar och förfaranden. I oktober 2008, Mental Health Parity lagen var till största delen ersatt av lagstiftning som var knuten till Troubled Asset Relief Program.

The Mental Health Act of 1983 var en händelse av det brittiska parlamentet att tillämpas på människor som bor i England och Wales. Denna handling uppsättning regler och förordningar för vård och behandling av personer med psykiska störningar. Den handling som också regler om vad som ska göras om fastigheten och personliga angelägenheter för en person behandlas som en patient för psykiska störning. Det innehåller också bestämmelser om frihetsberövande av personer som lider av psykiska störningar mot sin vilja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.