Vem var Paulus?

Saint Paul är en romersk-katolska helgon som allmänt betraktas som en viktig gestalt i den kristna tron. Minst 14 breven i Nya Testamentet inklusive romare, Andra Korintierbrevet och Filipperbrevet tros ha skrivits av Paulus under sin livstid, och hans tankar om kristendomen och tron påverkade yttrandena många som följde efter honom. Reflekterande Saint Paul's förhöjd status i den kristna tron, många städer och skolor över hela världen är uppkallade efter honom. Den exakta födelsedatum StPaul är inte känt, men han tycks ha dött omkring 67 CE. Han var samtida med Jesus, och skrev om Jesus liv även om han kanske inte har personligen träffat honom. Paul föddes som Saul i staden Tarsus i dagens Turkiet, till romersk föräldrar. Detta honom rätt till romerskt medborgarskap, som visade sig vara bra senare i livet. Inledningsvis var Paul en hängiven Judisk, och fram till 34 CE, han aktivt förföljde kristna och förkastade den kristna tron.

På en ödesdiger resa till Damaskus, men föll Paulus av Tarsus från hästen, blev förblindad tillfälligt , och hade en vision som visar Kristus som Messias. Han fortsatte till Damaskus, och tillbringade de närmaste tre åren studera med den kristna gemenskapen, att bli en hängiven konvertera. Konvertering inte var nog för Paul, men, han blev också en apostel, som tog tre missionär resor över Mellanöstern att sprida Kristi ord.

Inledningsvis Paulus predikade i första hand till människor av den judiska tro, att tala i synagogor och andra judiska platser i städerna nådde han under sina resor. Han började också tala till hedningarna, och slutligen kom att kallas hedningarnas apostel. Paulus använde sin utbildning i den judiska tron på hans föreläsningar, säkerhetskopiera hans brinnande religiös tro med stöd från judiska religiösa texter och traditionella judiska trosriktningar.

som ST . Paulus kom att bli känd, han började stöta väldiga motstånd i sina resor. Han blev bannlyst från vissa städer, efter att ha blivit svårt misshandlad och ibland torteras. Slutändan, försökte en ilsken folkmassa i Jerusalem för att verkställa Paul, och han föll tillbaka på sitt romerska medborgarskap för att kräva rätten till rättegång i Rom. De exakta omständigheterna kring hans död efter transport till rättegång är inte kända, i vissa konton, halshöggs han, till exempel, medan andra hävdar att han blev förvisad helt enkelt. Webbplatsen för S: t Paul's begravning har inte upptäckts, även om flera personer har hävdat att hitta lämningar förknippade med St Paul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.