Vem är St Jude?

St Jude är inte som många tror, Judas Iscariot. I själva verket har kristna försökt i många år att skilja mellan St Jude och Judas, eftersom som Judas, St Jude en av Kristi apostlar. St Jude kan refereras till som Thaddeus, eller Judas, son till James att göra denna distinktion tydligare. St Jude har stor betydelse i början proselytization av kristendomen. Han anses vara en av grundarna av den armeniska kristna kyrkan, och hans resor efter Kristi död, enligt legenden, inkludera resor till Samaria, Syrien, Mesopotamien och Libyen. Han anses ha lidit mycket för sin öppna evangeliska praktiken. Också, enligt legenden, avrättades hans far för att straffa St Jude för att sprida kristendomen. I likhet med många tidiga kristna som var öppna för att försöka sprida budskapet om kristendomen, blev martyr St Jude och avled troligen omkring 66 CE, i Persien. Han kan också ha skrivit epistel Jude , em som anses vara en del av Apokryferna. Moderna bibelforskare tvivlar starkt St Jude var författaren till denna text, eftersom det är skrivet i flytande grekiska och mer liknar stilar i 2: a århundradet skriva. Vad många finner intressant om St Jude är att på 1800-talet blev han känd i folkmun som skyddshelgon för hopplös orsaker. Folk kan be till St Jude ingripa först när deras Straits var svårast. Denna praxis har sitt ursprung i Italien, och blev snart populär i USA, med början först i Chicago.

Om böner besvarades och desperationen hos en hopplös orsak hävdes människor ofta kände sig tvungen att publicera en bön till St . Jude i den lokala tidningen. Dag, på grund av kostnader för publicering i tidningar, många människor publicera böner till StJude gratis på Internet. Enligt ritual, särskilt katolska ritualer, böner till St Jude måste sägas, eller offentliggöras i nio på varandra följande dagar för att ordentligt tacka helgonet för hans förböner och för att hedra Kristus.

St Jude är också förknippat med den berömda St Jude's Children's Hospital, som har varit oerhört framgångsrikt i forskning och behandling av barncancer. St Jude Hospital, i samma tradition av St Jude, är öppet för alla, oavsett betalningsförmåga eller religiös inriktning, och är en av de finaste barnsjukhus i USA. Det är ett sjukhus för de med de desperata och värdig orsak vill bota barn cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.