Vem är Jim Crow?

Jim Crow är egentligen inte en person, men föremål för en låt framförd av Thomas Dartmouth "Daddy" Rice. Rice var en vit man som utförs i blackface. Liksom de flesta blackface artister, förolämpas Rice svarta genom hans musik, hans stereotypa beteende och hans råa skämt.

Jump Jim Crow är en lång låt som var en Bonafide succé bland Caucasian Americans i början 19th century. Texten av "Jump Jim Crow" uttrycka flera rasistiska känslor. Först, är Jim Crow nöjd med sin lott som en slav. Han är sexuellt promiskuös. Jim Crow är också okunnig, och sången är oftast sjungs i "förmodade" slav dialekt. Namnet Jim Crow-minnen med de flesta amerikaner på grund av Jim Crow lagar som antagits efter det amerikanska inbördeskriget. Många av dessa lagar var utformade för att hålla svarta och kaukasier separat. Vissa uttryckligen förbjuder äktenskap mellan raser, sexuell kontakt mellan raser. Andra, som den berömda Rosa Parks kränks, uppställd ut offentliga tjänster som på bussar där svarta hade att rida i ryggen.

Södra föreställning av "separata men jämlika" i huvudsak utarbetandet av Jim Crow lagarna. Sådana lagar gjordes för att hålla svarta och kaukasier isär, uppfyller segregationists samtidigt lugna de mer liberala tänkare. Men de ofta föll bristfälligt eftersom de bygger på antagandet att vita var överlägsna svarta och därmed förtjänade bättre tjänster. The Civil Rights Act från 1964 förklarade de flesta Jim Crow lagarna strider mot grundlagen. Det skulle ta många år mer ihållande brottsbekämpande att rensa södra USA i "separata men lika" tänkesätt. Medan de flesta Jim Crow lagarna har rivits ner, finns det fortfarande många människor i Syd, och i norr för den delen, som fortsätter att diskriminera svarta med alla möjliga medel.

Idag är många grupper tror att rasismen är motiverad. Vad denna kritik inte ta upp är begreppet informella, och av de böcker Jim Crow lagarna. Till exempel, en stor del av fängslandet av svarta bygger på ett rättsväsende som inte alltid är rättvist, liksom högre fattigdom och arbetslöshet bland den svarta befolkningen.

Vidare kan okunnighet kopplas till den sorgliga tillståndet för nationens skolsystemet överbelastade stadsområden. Turer i skolor i områden som Harlem och Washington DC, med en majoritet av svarta studenter, tenderar att visa byggnader som är knappt beboelig, eleverna hade liten tillgång till leveranser eller böcker, och skolor med extremt svårt att behålla lärare. Detta är inte fel svarta men av otillräcklig finansiering och /eller ledarskap tillgängliga för dessa skolor.

Så Jim Crow tyvärr dansar genom detta tills alla är villiga att dela ansvaret att bli mer tolerant, och stödet av rättigheterna för varje elev till en verkligt lika utbildning. Vidare fortsätter att stereotypa svarta gör vårt folk en stor otjänst, och bidrar till långsamma framsteg i att uppnå total social jämlikhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.