Vad var Cooping?

i Martin Scorseses film Gangs of New York , visar en scen en skäggig man som multiplicerat med alkohol när du tvingas sitta i en barberare stol. Medlemmar i ett gäng lojala Boss Tweed hålla honom som barberaren rakar av sig skägget. Gänget Därefter ändrar sina kläder och drar honom till en annan omröstning monter för att rösta en gång för deras kandidat. Denna praxis tvingar oskyldiga att begå bedrägeri väljare var känd som cooping .

Trots dess våldsamma natur, cooping tolererades i hög grad av lokala poliser och domare bouppteckning främst eftersom de var på är anställd av den politiska kandidaten i fråga. Ambulerande gäng skulle kamma gatorna på valdagen för att hitta män i laglig ålderskravet för rösträtt som skulle "komma överens" att rösta tidigt och ofta för sökande av gänget önskade. Rekryterna ofta inbjuden att husen i dåligt rykte innan han kastar sin valsedel, om de inte hade dem redan.

Cooping deltar också få rekryterna bländande berusad innan dagen lång process av sanktionerad väljare bedrägeri. Om en undersökning arbetstagaren blev orolig onödan över rekrytera s repeat business skulle gängmedlemmar ändra rekrytera fysiska utseende och kläder. Borde rekrytera nyktra till och vägra att rösta igen, skulle de gäng använda andra övertalningsförmåga för att övertyga honom annars. När rekryten hade upprepade gånger och bedrägligt utfört sina medborgerliga skyldigheter, har han ofta dumpad unceremoniously bakom samma krog som hade fungerat som rättslig polling plats timmar tidigare. Cooping var inte en praxis lämplig för sentimentalists, eftersom ett antal rekryteringar överlevde inte processen. Det enda resultat som betydde något var i valurnorna, och de gäng åtnjöt skydd av de valda politikerna. Det kanske mest kända påstås ha utsatts för cooping var Edgar Allen Poe. Poes kropp hittades i en rännsten bakom en krog i Baltimore på valdagen. Denna särskilda värdshuset hade tjänstgjort som valet tidigare i dag, och cooping var vanligt i Baltimore under 1840-talet. Han sades vara klädd i någon annans kläder, mycket billigare i kvalitet än sin vanliga klädsel. Detta var också överens med cooping, eftersom gängmedlemmar skulle rutinmässigt klä rekryter i slitna kläder som en förklädnad. Det är visserligen inte den enda teorin kring Poes mystiska död, cooping förklarar många av de omständigheter som ledde fram till det. Poe hade varit planerar att flytta till Philadelphia, men också på att samla in pengar föreläsningsturné vid tidpunkten för sin död. Poe var verkligen en alkoholhalt benägenhet till depression, men villkoret för hans kropp vid tidpunkten för dödsfallet tydde senaste fysiska trauma, en biprodukt av organiserade cooping. Även om Poe skulle ha varit ganska igenkännbar för de flesta medborgare i Baltimore vid den tiden, är det möjligt ett cooping gäng kan ha gjort honom osammanhängande genom alkohol och förändrat sitt utseende.

Tack och lov att utöva cooping har upphört i USA genom omröstning reformera lagar, men det är fortfarande en taktik som används i andra länder för att legitimera ett bedrägligt val. De senaste valen hölls i Zimbabwe, till exempel, kan ha varit behäftade med partihandel cooping på uppdrag av den sittande, Robert Mugabe. Väljarna var tvungna huvudsakligen att rösta för Mugabe efter oppositionsledaren avgick från valprocessen under extrema tvång. Andra länder har också varit kända för att använda cooping som ett sätt att hålla en diktatorisk härskare i tjänst trots att den ingår att följa den demokratiska processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.