Vad är svek?

svek är en egensinnig och avsiktlig överträdelse av tro. Det är åtalad som en krigsförbrytelse i vissa regioner i världen, och det kan också få konsekvenser i flera vanliga civila domstolar, liksom. Många människor betraktar svek som en särskilt otäck brott eftersom det gäller att vinna förtroende för någon innan lura dem, och det är faktiskt förbjudet enligt Genèvekonventionen, bland många andra platser.

Ordet kommer från det latinska prefixet per-, som betyder "förstörelse" och fides , som betyder "tro", så svek kunde anses vara en bokstavlig förstörelse av tro. Termen används vanligen specifikt i samband med diskussioner om krigsförbrytelser, men man kunde hävda att handlingar av mindre svek drabbar en dagligen i många regioner. Hur många gånger, till exempel, har en till synes pålitlig sjuksköterska säker på att en injektion "inte kommer att skadas på alla" om du bara håller fortfarande? Det finns ett antal olika former av svek. Det är nog enklast att definiera denna term åskådliggöra ett exempel. Låt oss säga att det har varit ett inbördeskrig i ett land delat längs religiösa skäl. Så småningom har ett avtal nås mellan religioner A och B, som är villiga att ge människor religion A att lämna landet inom ramen för en FN eskort. Om företrädare för religion B klär ut sig till FN-personal i syfte att vilseleda medlemmarna i religionen att tro att de är säkra så att dessa människor kan tas till en annan plats att bli mördad eller placeras i arbetsläger, är detta svek.

Enligt Genèvekonventionen, saker som seglar under falsk flagg, låtsas vara en icke stridande, för att fejka en skada få tillgång till fiendens linjer, förhandlingar i ond tro, och med hjälp av falska insignier bedöms alla svek. Dessa åtgärder medför en egensinnig missbruk av förtroende, litar på folk att tro saker som tanken att ett fartyg som en amerikansk flagga, till exempel, är amerikansk. Du kan tänka dig trolöshet som avsiktligt bedrägeri. Dessa bedrägeri är differentierad från vilseledande beteende under många regler för krigföring. Om fientliga trupper växt falsk information om deras rörelser, till exempel, men denna anses vara vilseledande, men inte svekfull. Även om det är en egensinnig bedrägeri, inte lita inte på missbruk av grundläggande spelregler, och faktum sprida felaktiga uppgifter om trupprörelser är oerhört vanligt bland många militärer.

Frågan om svek har varit ett växande problem i modern krigföring, tack vare den förändrade ansikten av den militära verksamheten. I den amerikanska krigen i Irak och Afghanistan, till exempel ett antal medlemmar av den irakiska militären begått trolöshet genom att låtsas vara civila, ibland om att en ledamot av den amerikanska militären i en svår situation, eftersom de inte visste om "civila" var verkligen civila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.