Vad är skillnaden mellan en Coroner och en medicinsk examinator?

Coroners och läkare som är både hantera döden, och de två titlarna ofta används omväxlande som följd. Denna användning är tekniskt korrekt, eftersom de arbetsbeskrivningar som faktiskt är mycket olika. Kvalifikationerna för att bli en medicinsk examinator radikalt mer ansträngande än för att bli en rättsmedicinare, och de två går om sina arbeten på mycket olika sätt.

en medicinsk examinator är en legitimerad läkare som specialiserat sig på kriminaltekniska patologi. När en död förtjänar en obduktion, en medicinsk examinator utför obduktionen och redovisar resultaten. Även läkare som utgör en viktig del av en brottsbekämpande team, har de inte nödvändigtvis bestämma samband med en utredning eller lagföring av en misstänkt. Eftersom en medicinsk granskarens arbete bygger på yrkesskicklighet, han eller hon är en utnämnd tjänsteman. Det här yrket går tillbaka till tidigt 1900-tal, då städerna började inse behovet av heltid, kvalificerad läkare med fastställa dödsorsaken. För att bli en medicinsk examinator, måste någon gå igenom processen Medical School, blev läkare och slutföra en hemvist i rättspsykiatri patologi. När läkaren framgångsrikt betraktas som en läkare, han eller hon kan söka efter jobb som en medicinsk examinator. Eftersom en medicinsk examinator kontor kan anställa flera läkare, är det inte ovanligt att flera läkare som arbetar tillsammans under överinseende av en Chief Medical Examiner. En rättsmedicinare är en vald ämbetsman. För att bli en rättsmedicinare, måste någon normalt vara bosatt i den region där han eller hon arbetar, och den sökande måste också vara ålderskravet för rösträtt. I vissa områden är kontor sheriffen och coronern paketerade, att bevara gemenskapens medel. Coroners samla avlidna djur och leda utredningar om dödsorsaken, upphandlande läkare att utföra själva läkarundersökningen. På ett sätt, att en coronern förespråkare för de döda, se till att ärendet behandlas respektfullt och effektivt.

Rättsläkaren systemet går tillbaka flera århundraden. I England, bekräftade coronern dödsfallen bland medborgarna i hans jurisdiktion, och samlas kronans andel av dödsboet. Om nödvändigt kan en coronern leda en UTREDNING att fastställa dödsorsaken, och för att identifiera misstänkta om någon blev mördad. Ursprungligen var känt en rättsmedicinare som en "crowner", en hänvisning till sin primära funktion, betjänar kronan. Coroners ansvarar för insamling och identifiering av organ, slutföra dödsattester, och arbetar med de överlevande efter den avlidne. De kan också vara läkare, särskilt på landsbygden med minimala resurser, men medicinsk erfarenhet är inte nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.