Vad är ett U-Boat?

En U-båt är en typ av ubåt som uppfanns av tyskarna för att användas i första världskriget och II. Den ursprungliga "U" i U-båten står för "Unterseeboot", eller seimsisk båt på engelska. Holland inrymde en "Submarine Development Bureau 1922 som gjordes för att se ut som en vanlig varvet. Den tyska U-båt designers fick hemlighet lagra speciella delar när de arbetat med att förbättra deras U-båtar.

Typ VIIC U-båten var den vanligaste typen av U-båten som används i tyska: s U-båt kampanj. Den VIIC hade en besättning på upp till 56 och 14 torpeder. Första U-båten militär kampanj deltar 20 U-båtar. När Förenade kungariket (UK) förklarade krig mot det tyska riket på 4 augusti 1914 skickade tyskarna ut 10 U-båtar den 6 augusti 1914 och resterande 10 senare samma månad. Ingen av U-båtar sjunkit några brittiska skepp, men drabbats av stora tyska förluster. Den tyska andra U-båt kampanjen gjorde mycket bättre, sjönk 3 UK fartyg och dödade 1. 460 brittiska soldater den 22 september 1914. U-båtar, visade sin makt och tyskarna förlisning fiendens fartyg snabbare än britterna kunde bygga dem. Som den brittiska hade lilla försvar mot mäktiga U-båtar, uppfann de att "Q-skepp" som var avsedd att sänka U-båtar. Q-fartygen har fungerat, men tyska befälhavarna snart lärt sig att undvika Q-fartyg, så att Q-fartyg förstörs mindre än 10% av alla U-båtar.

Men när brittiska handelsflottan konvojen systemet infördes, det fungerade för Storbritannien på ett framgångsrikt förstör tyska U-båtar. Brittiska jagaren ledsagare (DES) hjälpte besegra Tyskland med teknik såsom ekolod, radar, och sjunkbomber. U-båtar hade orsakar allvarliga skador i slaget om Atlanten tills DES fördes in Slaget om Atlanten skedde längs Förenta staterna (USA) kust så långt som till Mexikanska golfen.

Den sprickbildning i Enigma-koden, känd som "tyska U-Boat Code", också slutligen hjälpte besegra tyskarna i andra världskriget. The Enigma-koden har utretts av polska crypto-analyst/mathematician Marian Rejewski 1933 och ges till britterna. Tyskarna används skrivmaskin-liknande maskiner för att kryptera koder till deras U-båt kommunikation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.