Vad är en Zeppelin?

En Zeppelin är en gasfylld, stigande luftskeppet uppkallad efter pionjär Ferdinand von Zeppelin (8 juli 1838-8 mars 1917). Zeppelin grundade den första luftskepp företaget, Luftschiffbau (Luftskepp) Zeppelin , 1908 efter flera Zeppelin prototyper hade redan framgångsrikt flugit, börjar med LZ1 1900. Utformningen av stela ensidig Zeppelins luftskepp var så framgångsrik att Zeppelin blev en informell term för ett fast-sidig styrbara. En Zeppelin skiljer sig från ett luftskepp i att den senare är i huvudsak en stor gasfylld påse med icke-rigid hud. Kroppens struktur Zeppelin är inte bara stel, men det innehåller också celler för enskilda delområden av gas. Den stela tillät Zeppelin vara mycket större än någon luftskepp och att bära tyngre nyttolast. Från 1900 till 1914, Zeppelin konstruerade så många som 21 luftskepp, men många förlorade mot olyckor på grund av väder eller missöden. Zeppelin visade stort löfte, men, och världens första kommersiella flygbolag, Deutsche Luftschiffahrts-AG (DELAG) , började använda zeppelinare för kommersiell flygtrafik. Med tillkomsten av första världskriget 1914 tog den tyska armén kontroll av befintliga zeppelinare för militärt bruk. Nyttolasten och omfattningen av det Zeppelin gjorde det attraktivt för bomb-släppa och övervakning, men med flygplan till slut gjorde Zeppelin opraktiskt för bomber släppa, så zeppelinare visade sig alltför lätt att skjuta ner. Istället zeppelinare arbetade i Östersjön och Nordsjön, ge bort ståndpunkter allierade fartyg till tyska fartyg. När Tyskland förlorade kriget 1918, dikterade Versaillesfördraget var Zeppelin existerar överföras till de allierade styrkorna och begärde Tyskland att upphöra med produktionen av luftskepp. Ferdinand von Zeppelin dog strax innan kriget var slut, lämnar tyglar Zeppelin till Dr Hugo Eckener. Eckener hade ingen smak för krig och var ivrig att återupprätta en relation med DELAG flygbolag att återuppliva positiva allmänna opinionen av Zeppelin. Eckener fick problem att kringgå bestämmelserna i fördraget, men 1921 USA anlitade Zeppelin företaget att bygga LZ126 senare utsedd USS Los Angeles (ZR-3) . Detta började vänskapliga förbindelser mellan de tyska Zeppelin och Förenta staterna som skulle visa sig fruktbart och katastrofal, båda.

Även Luftschiffbau Zeppelin gjorts framsteg under de närmaste tio åren, med en mycket framgångsrik rad zeppelinare, deras största flaggskepp, Hindenburg , exploderade under sitt besök i Förenade staterna på en transatlantisk flygning 1936. Spektakulära katastrofen direktsändas i media, gjorde Världen rubriker och förändrat nyttotrafik luftskepp historia. Till denna dag är Hindenburg det största fartyg som någonsin att ta till skyarna, med dimensioner ungefär jämförbar med den Titanic .

I USA, luftskepp ersätta zeppelinare, även om USS Los Angeles tjänade troget som en kommersiell luftskepp i åtta år fram till 1932. Mitt i den stora depressionen sin tjänst slut och Zeppelin avvecklades senare. Idag, företaget Zeppelin Luftschifftechnik GmbH fortsätter att investera i mindre, används hybrid Zeppelin fartyg främst för reklam, nöje rider, och empiriska plattformar. Zeppelinare kan även avtalas för miljöstudier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.