Vad är en Unsub?

brottsbekämpande terminologi, är en "unsub" en un känd sub tet av en undersökning. Denna term har varit populär av ett antal brott serier på tv, gör många civila medveten om det. Inte alla brottsbekämpande myndigheter hänvisar till okända ämnen som unsubs, med användningen av termen varierar beroende på de berörda organ och den region där den är belägen.

Ofta kommer en rättsvårdande myndighet offentliggör information om ett unsub i hopp om att medlemmar av allmänheten kan identifiera föremål, vilket gör det lättare att spåra honom eller henne. Byrån får distribuera ett pressmeddelande som innehåller fotografier av föremål, tillsammans med en fysisk beskrivning gallrats från människor som bevittnade brottet är under utredning eller interagerar med ämnet. Genom att publicera information, kan det organ som ibland får en tipoff från någon som faktiskt känner till ämnet, eller har sett föremål längs hans eller hennes resor. Det finns flera skäl för en misstänkt i ett brottmål att förbli okänd. Även spåra det kan användas för att identifiera många misstänkta, ibland tar lång tid att bearbeta materialet samlats in från en brottsplats, och byrån kanske vill agera snabbt för att gripa föremål. I andra fall, spår bevis dyker upp någon användbar information, eftersom motivet inte i databaser över brottslingar, eller de bevis som äventyras på något sätt. De brottsbekämpande myndigheterna brukar vilja att agera snabbt när ett brott beror på att kortare ledtid, desto mer sannolikt är det att kriminella ska gripas. Genom att publicera information om en unsub kan byrån skapar förhoppningsvis en form av Dragnet, med hotellets personal, gas skötare station, och andra är medvetna om att man skall ringa brottsbekämpande om de ser någon som liknar unsub. Den andra orsaken till att publicera en begäran om information om en unsub förknippas med public relations. Medlemmar i ett samhälle som ofta blir rastlös eller fråga om de inte kan få ett synligt agerande i ett brottsbekämpande organ, så genom att engagera allmänheten i sökandet efter ubsub visar byrå som den gör framsteg i ärendet.

Om du får se en broschyr eller på en affisch om en unsub, läs den noga och ta del av de identifierbara kännetecken. Du bör också vara medveten om att vissa ubsubs anses vara farliga, om en affisch säger att någon tros vara beväpnade, till exempel, ska du inte försöka förstå eller stoppa ubsub själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.