Vad är en Pow-Wow?

Pow-wow kommer från Narragansett ordet för "kloka högtalare. " Inledningsvis en pow-wow var namnet på en man som hade en förmåga att bota sjuka och ge råd. Sådana vise männen har använts för att tolka människors drömmar, hjälp krigare finna framgång i strid, och bota sjukdomar. Dessa shamaner använt böner, sång och dans i stammar ceremonier. Under ceremonier där den vise mannen, indianer handlas, feasted och socialiserade. Ibland olika stammar samlades för att fira, spela musik och dans som de deltog i festligheter eller religiösa och andliga ceremonier. Med tiden kom dessa ceremonier som kallas pow-wows. p

Idag wows pow-hålls i Nordamerika, där indianer träffas för att dansa, sjunga, säljer traditionella indianska hantverk, och umgås med andra. Många människor som inte Native American njuta deltar i sådana evenemang också. De skura Internet för kommande Pow-wows och transporteras långa sträckor för att delta.

Cirkeln är den andliga centrum av Pow-wow och är välsignad med en andlig ledare. Dansarna får endast ange Circle från öster och färdas i samma riktning som solen. Den pow-wow sångare sjunga beröm av Skaparen, trumman fungerar som hjärtslag i stammen. Tillsammans är de sångare och trumslagare kallad "Drum".

Ceremonin börjar med Grand Entry. Detta tjänar till att hedra skaparen och är ett sätt för dansarna att hälsa på varandra. Efter Grand Entry finns det sånger och danser som ära veteraner och förfäder. Deltagarna håller flaggor under processionen. Dessa flaggor omfattar ofta den amerikanska flaggor, tribal flaggor och POW flaggor. Efter att hedra veteraner, fler människor kommer att gå med i dansen. Pow-wow arrangörer, stamhövdingar, prinsessor, och äldste är några av de människor som gick in i kretsen. Efter denna del av Pow-wow, är en bön talas och dansen fortsätter. När Round Dance annonseras, är alla välkomna att delta.

Powwows. com är en webbplats som innehåller information om kommande pow-wows i Nordamerika. Människor som deltar pow-wows kan visa giltiga ceremonier, lyssna till berättare, köpa indianska hantverk och demonstrationer visa. De kan prova på olika typer av Native American mat och lära sig om kulturen i olika stammar.

Besökare på en pow-wow ska klä dig bekvämt och vara beredd att stanna sent. Wear bra promenadskor och en hatt som skydd mot solen. Det är också viktigt att få rikligt med vatten för att undvika uttorkning eftersom de flesta pow-wows hålls utanför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.