Vad är en Atlas?

En atlas är en samling av kartor i bokform. Atlaser är gjorda för olika regioner och områden, och är förberedda för skrivbord användning eller resa användning. En resa Atlas är vanligen förpackade för enkel användning under en resa, ofta med spiral bindningarna så att den kan vikas platt, och med kartor på en stor zoom så att de lätt kan konsulteras på språng. Ett skrivbord atlas funktioner storlekar och bindningar som är typiska för referens böcker: vanligtvis en pocketbok eller inbunden format.

Skrivbord atlases är gjorda för en mängd olika ändamål. En populär typ av up-to-date atlas visar det aktuella läget i världen, med nya versioner produceras ganska ofta för att hänga med flytande gränser, byter namn, och andra viktiga nya uppgifter. Kartor i denna typ av atlas visar vanligtvis linjerna i latitud och longitud för att hjälpa läsarna att lokalisera platser. Ytterligare medarbetare att hjälpa läsaren att orientera sig själv är en kompassros att visa norr, och en uppgift om den används skala, till exempel 1 "= 1 mile (2,54 cm=1,61 km). Legender ingår som behövs för att avslöja innebörden av särskilda symboler. Ett skrivbord Atlas kan också innehålla en mängd olika kartor över samma ställe. Till exempel att avslöja mer om en viss plats, kan det atlas innehåller kartor som visar befolkning, politiska gränser, naturresurser, topografi, religiös tillhörighet, politiska tillhörighet, viktiga produkter och naturliga egenskaper. En historisk atlas kan visa dessa frågor eftersom de var många år sedan eller hur de ändras över tiden. Relaterat material kan visas i diagram, uppsatser, tidsplaner, eller kronologier. Eftersom latitud och longitud indikationer på platser inom väg resor skulle bli utdragna och komplicerade för att hålla reda på, atlaser resa brukar visa en grafisk överlagring med bokstäver på sidan och nummer längst ned så att platser kan exakt identifierats. Dessutom är platser för varje sida i alfabetisk ordning med hjälp av karta och korsa refererade till den plats i ett index, vilket också kan visa befolkningen.

Road atlaser visar vanligtvis en kombination av naturliga och inbyggda funktioner. Det skulle inte vara förvånande att finna universitet, flygplatser, nationell skogar, floder och vägar, samt städer, byar och byar. En Vägatlas kommer ofta har en karta över hela landet, och sedan en mer detaljerad karta över var och en av de stora politiska motsättningar, som i USA skulle vara den 50 stater, med blåst upp inläggningar av större städer. Närliggande lokaler ofta visas, i USA, som skulle vara Kanada och Mexiko.

En vägatlas kan även ha inslag påpeka sightseeing möjligheter, bland annat i USA, våra nationalparker och strövområden, liksom andra webbplatser som naturens skönhet, historiska platser och andra turistattraktioner. Sjökort i körsträckor öka systemet körsträcka visas förutom vägar att hjälpa dig att beräkna restiden och fatta beslut om den bästa rutten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.