Vad är annandag jul?

även kallad St Stephen's Day, är annandagen en semester som började i England men är också firas i andra Commonwealths. Det var i allmänhet firas dagen efter jul eller nästa vardag efter semestern. Vissa hävdar att händelsen var tänkt som ett sätt att bli av med presentförpackning och annan grannlåt semestern som rörigt hemma efter jul. Medan merparten av historia annandagen gångjärn på spekulation, verkar detta påstående inte stödjas. En populär skrönor hemsida säger att det faktiskt är falsk. Den allmänna uppfattningen är att annandagen var en dag att visa uppskattning för dem som service till förmögna privatpersoner samt en tid att sörja för de mindre lyckligt lottade. Medan de som delade samma klass status utbytte gåvor på juldagen, den underklass fått gåvor på annandag jul. Dessa gåvor var packade ofta i askar, kanske julklapp lådor, så de skulle kunna utföras enkelt. Detta kan vara där namnet annandagen uppstod.

Men det finns andra förklaringar, inklusive eventuell användning av "banker" eller lådor gjorda av lera som bröts öppet på annandag jul för att avslöja ett semestertillägg på slag, från en arbetsgivare till anställd eller befälhavare att tjänare. En annan möjlighet är att samla lådor, där donationer gjordes för de fattiga, inleddes på annandag jul och donationer delas ut till de behövande. Detta kan vara där moderna Avlämningsboxar att samla in donationer till välgörenhet fick sin start.

De typer av gåvor ges till servicepersonal ingår ofta kläder, mat eller andra häftklamrar. Kan det vara så att de rikare klasserna väntade till dagen efter jul för att engagera sig i en tidig form av vad som idag är känt som "regifting"? Det är möjligt att människor i högre klasser kan ha sorterat genom sina julklappar och med tanke på de föremål som de inte vill eller behöver servicepersonal. Kanske de gav bort objekt som ersattes med nya julklappar.

p

Pengar har också fått i gåva på annandag jul i vissa fall, särskilt för dem som hade familjer på egen hand till hand om. Detta kan ha bidragit till att skapa en tradition för vältning servicepersonal i modern tid. Många människor ger tips under semesterperioden för frisörer, transportföretag post, städare hus, och andra som tillhandahåller tjänster, även i länder där Annandag jul firas inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.