Vad är USPTO?

United States Patent and Trademark Office (USPTO) grundades 1790. According to Article One, § Åtta av konstitutionen, det "främja [S] vetenskapens framsteg och nyttiga konster genom att säkerställa en begränsad tid till upphovsmän och uppfinnare ensamrätt till deras respektive skrifter och upptäckter. " USPTO hanterar varumärken, patent, varumärken och tjänster. Det är en del av Förenta staternas Department of Commerce, och ofta fungerar som ett konsultföretag kropp när frågor om immateriell äganderätt uppstår.

USPTO har en personalstyrka på över 7000 personer för att hantera pappersarbete och kontroll av ansökningar. 2. 000 anställda fungerar som undersöker personal, noggrant granskar ansökningar för att säkerställa att de är för unika vetenskapliga uppfinningar. Undersöka personal bestämmer också vad ett företag kan varumärke, och utför ofta månader av forskning innan den godkänner en ansökan. Övriga anställda hantera administrativa uppgifter, bland annat underhåll av en massiv historiska och vetenskapliga bibliotek som består av pappersarbete som gäller varje patenterade och varumärkesskyddade post i USA.

Arkivering pappersarbete med USPTO tillåter ett företag eller en enskild ensamrätt till pjäsen av immateriella rättigheter som är registrerad. Vanligtvis dessa rättigheter gäller endast för en viss tid, varefter den exklusiva skydd upphöra. Av denna anledning företag är mycket försiktiga när de ansöker om patent för nya uppfinningar, för att se till att få maximal vinst. USPTO tar även ut avgifter för att pröva eventuella patent och varumärken med hjälp av dessa avgifter för att upprätthålla organisationen. Ett patent har beviljats av USPTO till någon som uppfinner en ny vetenskaplig process eller anordning, samt till personer som föder unika växter, eller skapa unika tillverknings mönster. För att ett patent skall godkännas måste det visat sig vara ett unikt och originellt arbete. För tjugo år efter att ett patent är arkiverat, andra individer eller företag kan inte tillverka, använda eller sälja uppfinningen utan särskilt godkännande av uppfinnaren. Ett varumärke är en logotyp, symbol, fras eller design associerade med ett visst företag eller handelsfartyg. Företag som väljer att registrera sig hos USPTO filen pappersarbete som visar hur varumärket används, samt undersöka hur personalen avgöra om mönstret strider mot ett redan registrerat varumärke. Om varumärket beviljas Federal registrering, kan företaget använda R-symbolen för att visa att det är registrerat. Ett varumärke är ett slags varumärke används särskilt i förhållande till tjänster.

, eftersom processen för att registrera ett varumärke eller ett patent kan vara ganska komplexa, de flesta människor använder advokater att hjälpa dem. Dessutom kan avgifterna vara ganska omfattande, med registrering av patent och underhåll för vissa uppfinningar som kostar så mycket som 4. 000 US dollar under livet av patentet. USPTO hänvisar personer som söker upphovsrättsligt skydd till USA Library of Congress, som också har ett imponerande bibliotek med objekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.