Vad är Pigeon Post?

Pigeon post post som fraktas av duvor eller andra fåglar. Begreppet används både för att hänvisa till fysiska försändelser, och att det system som används för att transportera dem. Medan duva post till stor del är obsolet idag, var det vid ett tillfälle en mycket trendig metod för att post. Även om användningen av duvor för att post var aldrig utbredd, skulle vänner ibland skicka mail med duva, skulle som folk i finansbranschen som ville sända nyheter tämligen snabbt.

ovanan att använda duvor och fåglar transportera post är gammal. Grekerna och romarna både använts duva efter att förmedla information, och många duvor arbetade i militärtjänst, redovisade meddelanden med trupp order och annat militärt material från plats till plats. Förutom duvor, var rovfåglar som ibland används för meddelanden.

Vid olika perioder i historien, efter popularitet duva vaxat och avtog. Framgångsrik kommunikation under belägringar och långvarig fälttåg ledde ibland till en ny våg av intresse, till exempel med många regeringar bevara flottor bud fåglar att göra viktig information för staten genom 1800-talet. Vissa postkontor bevaras också en tjänst duva tjänst på en gång, och duva post användes för att kommunicera mellan finansiella institut med information om aktiekurser och andra nyheter av intresse. En duva med fått militär dekorationer under första världskriget efter att ha skjutit ner med ett budskap. Den namnlösa fågeln överlevt länge nog för att transportera budskap till sin slutdestination, emot Legion of Honor för sin tjänst. Flesta "anställda" av duvor inlägget var inte fullt så heroisk.

Pigeon post hade några allvarliga nackdelar, naturligtvis. Allmänt använt folk fåglar som har utbildats för att återgå till en specifik plats, så för att skicka ett meddelande, hade någon att ha rätt fågel på sidan. Fåglarna är känsliga för att bli blåst ur kurs eller attackerade av rovdjur, med vissa myndigheter duva post knutna klockorna sina fåglar för att skrämma bort potentiella snackers. Använda rovfåglar att transportera post ibland tagit upp denna fråga, även om vissa rovfåglar drog fördel av sin frihet att försvinna utan att leverera sitt budskap.

På ett sätt kan duva post anses den första formen av luftpost. Duvor fortfarande används för att göra inlägg i vissa avlägsna delar av världen där andra posttjänster alternativ inte finns tillgängliga, och duva entusiaster också hålla fåglar för att skicka meddelanden till andra entusiaster, hålla denna urgamla traditionen levande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.