Vad är Netroots?

Netroots är en term som först användes under 2002 för att beskriva en gräsrotsrörelse som drivs av Internet deltagande. Termen tillämpades först på plats MyDD (Min Due Diligence, och senare min direkta demokrati) under 2002 och används främst av personer i det demokratiska partiet att utöva påtryckningar för kandidater eller vissa orsaker. Nu sikt gäller republikanska, demokratiska och andra sökande parten och rörelser som använder webbplatser för att få stöd, sprida information, samla in donationer, och möjliggöra för individer att blogga eller skriva wiki skriver artiklar om en central fråga eller en viss kandidat.

Profilen för politisk organisation har förändrats kraftigt genom Internet deltagande. År 2008 hade varje större politisk kandidat till ordförande en central webbplats. På dessa webbplatser, kunde människor forskning en kandidat ställning i frågan, värdera och att kontrollera information, blogg om kandidaten, och använda Blogg Forum meddela viktiga händelser eller organisera gräsrotsrörelser. Vänskap mellan likasinnade folk, eller ibland fientlighet mellan människor som inte håller var och fortfarande är vanliga. Sådana platser, historia och nutid, är ofta offer för "troll", människor som medvetet skriver inflammatoriska och skräppost till uppreta en online community.

Även netroots webbplatser vars huvudsakliga mål ett sätt att organisera ett stort antal människor, det finns några negativa. Människor kan ordna kring en fråga eller kandidat som de inte helt förstår. Vissa bloggare känna en sådan känsla av makt att de börjar häftigt och våldsamt angrepp några inlägg på netroots eller någon annan webbplats som inte håller med sina synpunkter. Orättvist eller svordom fylls attacker kan inverka negativt på det anseende som en kandidat de stöder eller fack alla anhängare av en kandidat som orättfärdig, orättvis eller helt enkelt nötter.

På sätt och vis, när sökande ger folket för mycket genom en netroots rörelse, kan supportrar bli en skuld till de sökande. Det finns praktiskt taget inget sätt att stoppa ett visst antal netroots deltagare från våldsamma attackerna på annan part, en annan kandidat, eller att se till att bloggar och kommentarer är väl genomtänkt. Lyckligtvis har de flesta netroots platser har möjligheten för dig att ansluta olika typer av grupper baserade på dina intressen, karriär, eller plats. Man kan experimentera och ta reda på vilka grupper som bäst passar deras personlighet, utbildningsnivå, eller stil med att blogga.

Fördelen med att Internet valkampanjen är att den har potential att nå en mycket större grupp människor i hela landet, och många fler än en kampanj på gräsrotsnivå ensam kan åstadkomma. Gräsrotsrörelser är begränsade till telefon, hemförsäljning, eller skicka användare till människors hem. Netroots rörelser har fördelen att den ger omedelbar tillgång till information om lokala gräsrotsrörelser, vilket bränslepåfyllning mer delaktighet i en rörelse. Många fler människor kommer frivilligt lokalt för att stödja en fråga eller kandidat eftersom en huvudsaklig webbplats ger dem tillgång till mer information om hur du kan delta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.