Vad är K-Foderplaner?

K-Foderplaner är ningar som används för utfodring amerikanska soldater under andra världskriget. Medan K-Foderplaner inte smaka spännande och de har ofta inte ger tillräckligt med kalorier för hårt arbetande människor, de var allmänt spridda i hela kriget, och de blev en ikon del av andra världskriget. Av 1948 hade K-Ration till stor del fasats ut till förmån för andra typer av ransoner, men hade förtjänat en plats i historien tack vare den långa minnet av soldater som kämpade i andra världskriget. Detta militära ranson utvecklades av DrAncel Keys 1941, den ransonen är inte döpt efter Keys, dock. "K" har valts för att skilja K-Foderplaner från A, B, C och D ransoner. Keys uppgift var att utveckla en strid ranson som är extremt slitstark och mycket lätt. Militären behövs ningar som skulle vara med längre resor och vara lätt nog att bära i förpackningar, och det ville också ransoner, vilket skulle ge den näring som behövs av soldaterna i fält. Keys fick sin inspiration från stormarknaden, letar efter höllbara men billig mat poster och den grundläggande ransonen testades 1942 på amerikanska flygare innan stor spridning.

Tre olika enheter i K-Foderplaner producerades: frukost, lunch och middag. Ransonerna var förpackade i små kartonger och trälådor och distribuerades till soldater så att de kan instoppat i påsar och förpackningar. Varje typ av ranson hade en distinkt design, vilket gör det lätt att identifiera vilka K-Ration någon såg på. De livsmedel som ingår i K-Foderplaner valdes på grundval av kostnad och hållbarhet, snarare än smak . Olika konserverade förrätter, kex och pulver drycker består huvuddelen av K-ransoner, tillsammans med akuta chokladkakor och godis, paket med salt och socker, tuggummi, och ett paket cigaretter. Tre K-Foderplaner innehöll 3. 000 kalorier. dessa militära ransonerna var främst avsedd för nödsituationer, snarare än regelbundna måltider. Men soldaterna ofta åt K-Foderplaner flera månader i taget, komplettera med vad lokal mat de kunde hitta. Färskvaror och frukt synnerhet var eftertraktade som en paus från monotonin i K-ransoner och soldater ofta bytte oönskade saker i sina ransoner med varandra för variation.

Idag, soldater använder MREs, eller "måltider redo att äta" som främsta ransoner. Den MRE infördes i Vietnam, och modern inkarnationer har funktioner som egen matlagning paket och vegetariska alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.