Vad är Juneteenth?

Juneteenth, en semester observerades den 19 juni, anses av många vara "African American Emancipation Day. " Först observerades 1865, är Juneteenth äldsta landsomfattande firandet av slutet på slaveriet i USA. Namnet Juneteenth härstammar från fusion av orden juni och nittonde. Den 19 juni 1865, att unionen Allmänna Gordon Granger och hans trupper anlände i Galveston, Texas tillämpa de nya friheter beviljades fd slavar av Undertecknandet av president Abraham Lincoln's Emancipationkungörelsen 1863. Fram till dess den minimala unionens närvaro i Texas regionen innebar att den stora majoriteten av afrikanska amerikaner fortfarande lever i virtuella träldom.

Juneteenth firandet fyller en viktig funktion i att de populära skildring av självständighetsdagen ignorerar frågan om slaveri och effekterna av Emancipationkungörelsen helt. Av detta skäl har många av de större Juneteenth festligheterna likna parter du kan förvänta dig att se den fjärde juli.

funktion Juneteenth har förändrats något under åren. Ursprungligen händelsen hade starka religiösa undertoner. Sedan, efter den femtonde författningsändringen gav svarta män rösträtt år 1870, användes Juneteenth som en plattform för att undervisa i afro-amerikaner om Förenta staternas politiska processen och deras nyfunna rösträtt. Efter att ha fallit i onåd kring tiden för andra världskriget, återvände Juneteenth igen som en möjlighet att främja kulturell stolthet under 1970-talet. Idag är Juneteenth firas används som en tid att reflektera över African American erfarenheter samt uppmuntra respekt för andra kulturer. kan Juneteenth iakttas på många olika sätt, bland annat som en del av en större vecka eller månad långa firandet av African American Culture. På Juneteenth, bibliotek och myndigheter skapar ofta visar att hedra African American History. Storföretag håller olika seminarier för att diskutera African American erfarenheter i näringslivet. Kyrkor och medborgerliga organisationer hålla grill cookouts, blues festivaler, spel baseball, danser, parader, Rodeos, föreläsningar och andra speciella evenemang för att ge African American samfundets medlemmar en chans att träffas. Eftersom Juneteenth är tänkt att vara en tid av eftertanke, det finns ingen "rätt" sätt med anledning av jubileet.

Sedan Juneteenth började i Galveston, Texas, det borde komma som någon överraskning att det har varit en Texas State semester sedan 1980. Juneteenth är också erkänd som en officiell helgdag i stater som New York, Connecticut, New Jersey, Kalifornien och Alaska. Flera stora städer, inklusive Milwaukee och Minneapolis, också värd officiella hela gemenskapen Juneteenth firande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.