Vad är J Street?

J Street är ett amerikanskt baserad, pro-Israel, pro-fredsrörelsen och förespråkande grupp fokuserade på att finna en fredlig lösning på den arabisk-israeliska konflikter. Som en 501 (c) (4), är gruppen ett politiskt intresserade icke-vinstdrivande organisation. I sitt nätverk av organisationer, har J Street en politisk handling kommitté (PAC), eller en privat särskild intressegrupp som höjer ekonomiskt och politiskt stöd för kandidater som är lojala mot PAC: s frågor och valkrets. J Street främjar multilaterala och diplomatiska, i motsats till ensidig och militära strategier för konfliktlösning i Mellanösterns konflikter. Eftersom det är klassat som välgörenhetsorganisation, är undantagna från reglerna kampanj finansiering.

Organisationen fått sitt namn från vad som skulle teoretiskt vara parallellgatan till K Street i Washington DC, där några av de största företagen i lobbying anläggningen är belägen. J Street inte i verkligheten, finns i stadens rutnät. J Street, organisationen, ger sitt intresse, vilket var som sin namne, tidigare saknades, till stadens lobbying etablering.

grundades i april 2008, är J Street första PAC ägnar sig åt att välja federala tjänstemän till förmån för förändrade amerikansk politik för att främja principen om fredliga förhandlingar i den arabisk-israeliska och den israelisk-palestinska konflikter. Jeremy Ben Ami medgrundare och leder J Street som verkställande direktör. J Street rådgivande består av flera tidigare israeliska och amerikanska offentliga tjänstemän, experter politik, forskare och arrangörer gemenskap. Listan innehåller förre amerikanske senatorn Lincoln Chaffee, Daniel Levy, fd israelisk tjänsteman och leder redaktör för Genéveinitiativet Demokratiska Mellanösternpolitik expert Robert Malley och röster från grupperna amerikanerna för Peace Now och Brit Tzedek V'Shalom.

Under 2008 J Street godkändes 41 kandidater, tre av senaten och 38 i representanthuset. Trettiotre av sina kandidater vann platser. Bland dessa fanns demokraten Barney Frank och republikanska Charles Boustany för kammaren, och demokrat Jeff Merkley för senaten. Förutom att stödja kandidater till val, J Street även lobbygrupper för och emot Israel-relaterad lagstiftning och räkningar som kommer genom kongressen. Sin stödpolitik föra en dialog med problematiska länder och ledare som väljer diplomati och undvika militära åtgärder när så är möjligt, och prioritera den arabisk-israeliska konflikten i U. S. politiken. Organisationen anser att USA: s militära insatser i Irak har trappats upp säkerhetshot i Israel och i USA och har orsakat spridning av al-Qaida. J Street rekommenderar en mycket diplomatisk, multilateral tillbakadragande från Irak, med prioritet på att främja politisk stabilitet i regionen.

J Street ställning på den israelisk-palestinska konflikten gynnar president Clintons tvåstatslösning, där två separata stater med skilda huvudstäder skapas, baserad på 1967 linjer men med hänsyn till den demografiska verkligheten i regionen. Gruppen anser att USA borde samarbeta med Syrien och försök att förhandla fram ett fredsavtal mellan Syrien och Israel, samtidigt se till att skydda Libanons suveränitet. I konflikten mellan Israel och arabvärlden, J Street tror att USA deltar aktivt, diplomat och multilaterala roll för att underlätta bred fred skulle förbättra USA rykte utomlands och öka säkerheten för USA, Israel och arabvärlden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.